stinaispanien.blogg.se

Mitt första år som "friherrinna"!

Sista inlägget :-)

Publicerad 2013-05-08 22:27:36 i Allmänt,

Så är vi då tillbaka i Sverige igen. Inte hemma i Hälsingland men hemma hos Magnus med familj i Kungälv. Resan hem från Nerja har gått fantastiskt bra. Inga intermesson alls, och det tackar vi för :-)
 
Vi tog en liten sväng förbi våra nya vänner, som vi träffat i Nerja, och som bor  i Örkelljunga innan vi nådde vårt slutmål den här etappen. Vädret har varit kanon hela vägen upp i Europa ända tills idag då det har vräkt ner hela dagen.
Det har inte bara varit en resa på vägen hem utan också en resa igenom olika årstider och just på den här bilden knoppas trädet så fint!
Vi blev väl mottagna av familjen här i Kungälv och det är underbart att träffa dom igen <3
Flickorna fick varsin "Spanienklänning" och de blev så fina :-)
Det blev ömsesidig kärlek mellan Olle och Nadia, här har han varit ute i regnet och blivit blöt och frysen och då blev han inbäddad och omkramad! 
Nu är snart mitt första år som Friherrinna till ända och eftersom vi nu är tillbaka i Sverige så  tänker jag avsluta min blogg här. Jag tycker det har varit så roligt att skriva och det har blivit lite som en minidagbok för min egen del. Jag vill tacka Er som har läst och tack för kommentarerna som jag fått! Alltid skoj att läsa :-)  
Vill så slutligen önska Er alla en riktigt varm och skön sommar och kramis till Er alla!
 


 

6 maj

Publicerad 2013-05-06 22:43:32 i Allmänt,

Så har vi avverkat ca 100 mil till! I natt sover vi ståndsmässigt i en gammal direktörsvilla i ett litet samhälle utanför Flensburg.
Det här är helt okey :-)
Tror att vi är alldeles ensamma på det här hotellet i natt ;-).
Det har rullat på fort och bra efter de tyska motorvägarna. Fort går det att ta sig fram men det är inte speciellt vackert..... Så gäller det att ha huvudet på skaft när bilarna (mest Audi) svichar fram i ca 200 knyck. Herre min vad dom kör! Konstigt att det inte händer flera olyckor. Vi har bara sett en idag, tack och lov, det var en merca som på något vis kört in i en långtradare. Vet inte hur det gått till men hela bakändan på mercan var borta och en del i fram. Men de tre människorna och den lilla pudeln som åkte i bilen hade klarat sig. De klättrade precis över vägräcket när vi åkte förbi.
Hundarna fortsätter att sköta sig perfekt. Men efter att ha suttit mest stilla i bilen en hel dag så är det mycket energi kvar i dom på kvällarna. 
I morgon så anländer vi alltså till Sverige efter att ha varit borta i nästan 7,5 månader. Ska bli underbart att träffa alla barn och barn-barn <3! Å' alla andra också naturligtvis ;-)
Ha de' och kramis!
 
 
 

5 maj

Publicerad 2013-05-05 22:58:39 i Allmänt,

Efter ca 200 mil så är vi nu i norra Frankrike. Vi övernattade på ett hotell i Miranda de Ebro (norra Spanien) igår, efter ca 83 mil. Allt har gått jättebra och hundarna uppför sig exemplariskt :-) De sover mest hela tiden, Olle i sin bur och Selma i sitt bälte, liggandes i sin bädd. 
Med jämna mellanrum stannar vi och "vattnar" de små och så ska det ju kissas också! Både djur och människor ;-) 
Nu har vi "gjort" vägen genom Spanien och nästan hela Frankrike. Vädret har varit superbra, lite dimma i morse när vi drog iväg vid 7 och då var det bara 3 grader....Då kändes det som om vi var hemma i Sverie igen :-) Men det tog sig efter vägen och temperaturen har hållit sig kring 20 grader hela vägen. Jag är så imponerad av den fantastiska naturen som vi får uppleva efter vägen. Alltifrån högsommaren nere i Nerja och efter vägen upp så har vi sett våren och försommaren. Så grönt och fint överallt, den skira ljusgröna grönskan, enorma fält med raps, stora vindruvsodlingar, mil efter mil med olivträd, blommande träd, nyutslagna björkar, vallmofält och gullvivor bl.a! Fantastiskt!
Kastanjeträden är i full blom i norra Spanien!
Vi bodde på ett nybyggt hotell igår som kostade ca 350 kr för ett dubbelrum :-) Det vi bor på ikväll kostar drygt 400 kr och är inte lika fråscht :-). Betydligt billigare än i Sverige i alla fall! 
Vis av erfarenheten parkerar vi för oss själva och har stenkoll om det närmar sig någon.....Den enda "grannen" på den här parkeringen var en lastbil full med får. Vart den skulle vill jag inte veta och den doften som den släppte ifrån sig, den var inte att leka med :-(
Väl framme på hotellen så blir det bus på hög nivå! Det finns en hel del energi att göra av med :-)
Nu är det bara "natta" kvar så att vi kan bege oss av tidigt i morgon också.
Ha de' och kramis!
 

Hemresa i morgon :-)

Publicerad 2013-05-03 21:24:42 i Allmänt,

Sista dagen och kvällen i Nerja, för den här gången :-). Vi har pysslat med att packa det som ska med hem och det som ska trängas in i skåpet som vi får låna över sommaren. Det ska först och främst in två bäddmadrasser i det rätt stora överskåpet, se'n så får de andra prylarna trängas på resterande utrymme. Vi hoppas att det får plats, det är en del saker som införskaffats under vår tid här, så'nt som vi tycker att man behöver i ett kök bl.a. 
Vår hyresvärd Pori har varit hit en sväng så vi har gjort oss skuldfria och deponerat det vi ska inför hösten. Hon är mycket nöjd med oss som hyresgäster och vi med henne som hyresvärd. Vi har överlämnat en lista med saker som vi tycker ska åtgärdas och det lovade hon att göra :-D. Inte illa... Våra hundar är lite oroliga och undrar vad som står på. Olle vet ju inte vad som väntar men det gör Selma och varje gång vi packar en väska så ser hon lite orolig ut. Men jag garanterar henne att hon ska med! 
I förrgår kväll gick vi till grannrestaurangen och åt en bit.
Den ligger högt och med utsikt över havet. Det var Olles första riktiga restaurangbesök och han skötte sig riktigt bra.
Selma tyckte det var intressantare att kolla in alla hundar som gick på promenad  "där nere".
Mannen njöt av värmen och solskenet och ett gott vitt vin i glaset.
Vi tog även en tur ner på balkongen. Det är verkligen mysigt där! Det finns många katter och duvor där och Olle hade fullt sjå att hålla koll på dom :-) Selma bryr sig inte så mycket om så'na saker numera, hon är ju en gammal, belevad dam ;-)
Jag lovar att här kommer den sista bilden på blommorna i Nerja.....
Men har ni sett så vackra prästkragar? Snart så finns det så'na hemma också :-)
Nu ska jag ta mig ett varmt och skönt bad för att se'n krypa till kojs och hoppas att sova gott inför morgondagen då vi startar vår långa resa hem. 
Ha de' och kramis!
 
 

1 maj

Publicerad 2013-05-01 14:04:43 i Allmänt,

Första maj, nu ska det väl ändå vara vår i Sverige! Det brukar ju vara en underbar månad om man glömmer dom gånger det har kommit snö i mitten av maj ;-) Vi har härligt och varmt igen efter några dagar med lite kallare väder. Har t.o.m snöat i norra Spanien.
Vår sista april firade vi på det här sättet. En sangria i solen på altanen :-) Med andra ord, det var väldigt lugnt :-)
Vi har varit till veterinären för Olles sista rabiesspruta. Nu dröjer det tre år innan vi måste ge honom en ny. Både Selma och Olle fick en varsin tablett för att avmaskas och fick det inskrivet i sina pass. Maria Dolores tog också en liten koll på Selma och konstaterade att hon behöver A-vitamin för sina ögon. Jag visade på Selmas, som jag trodde fettknölar, men det var det inte utan en typ av "pormask" som Maria Dolores skar upp en och tryckte en massor med "gojs" ur. Inget farligt men det såg minst sagt äcklickt ut. Det kan komma tillbaka så vi får ta en tur till veterinärstationen till hösten igen för en koll av både "knölar" och ögon :-)
Om man vill ha en gratis hund är det bara att bege sig till de olika veterinärerna bl.a. Den här gobiten t.ex. är det bara att hämta. Det finns många hundar som behöver ett hem. Kan tyckas att det vore "snällare" att ta en sådan hund men jag ser det lite som så att vi "räddade" Olle från att sitta i en bur i ett skyltfönster, som han måste ha gjort i ett antal månader :-(
Här tror jag Olle tänker "jaha, är det så'nt här jag ska stå ut med, nåja är man en york så är man, och då hör väl en tofs till....." Idag är han inte så pigg, har spytt sen halv fyra i morse så nu är det vatten med salt och socker i som gäller. Han är ju som en dammsugare när vi är ute så det är svårt att veta vad han hinner stoppa i sig. Han kallas ju inte för en duracell-kanin för intet! Det går verkligen i 100 när han är ute och sätter fart. Nu kurerar vi honom och hoppas att han är pigg i morgon.
Vi hade tänkt handla eko-grönsaker på marknaden igår men tji vad vi bedrog oss. Det regnade och då struntade säljarna i att komma hit över huvud taget. Vi tog en tur till "vanliga" affären och handlade på oss lite, bl.a för hemfärden. Å' nu är det väl bara att vänja sig vid helt andra priser ett tag....Det som finns på bilden, bl.a 4 l vin, gin, konjak, jordgubbar, sallad, paprika, gurka, potatis, äpple, bananer och oliver gick på, håll i er nu, strax under 20 €,  ungefär 170 kronor ;-) Känns som det blir en stor omställning att handla hemma i Hudik!
Kan väl inte sluta blogga utan att lägga upp en bild på något som växer här ;-) Titta på det här vackra lilla trädet. Det fullkomligt dignar av blommor.
Ha de' och kramis!
 




 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela