stinaispanien.blogg.se

Mitt första år som "friherrinna"!

Martes

Publicerad 2013-01-29 22:13:37 i Allmänt,

Japp, så är det! Det är martes idag, dvs tisdag ;-) Veckans dagar kan jag i alla fall! 
Vi har fått tillbaka finvädret och idag var det en riktigt fin "svensk sommardag". Ni vet, den som var på en onsdag sommaren 2012.....Nej, nu var jag väl orättvis men lite ligger det väl i det ;-) Så mycket sol som vi lyckats att lapa här det var det länge sedan vi lyckades med i Sverige. 
Igår fick vi besök av Andy och med sig hade han sin far Jim, en pensionerad skotsk professor i fysik, som hade ett långt grått hårsvall och 75 år på nacken. Mycket intressant man! Det är verkligen roligt att träffa nya människor! De är ju här för att köpa en lägenhet som de kan fly till från Brittiska öarnas (har lärt mig att det är jätteviktigt att inte säga Englands) betydligt sämre väder än  vad vi har i Sverige. Nu har de en liten speciell sits eftersom det är Andys mamma (som inte mår så bra psykiskt) och tillika Jims f.d fru som sitter på pengarna och ska betala kalaset. Det innebär ju att hon har en del att säga till om men hon är inte här och kan kolla lägenheter... Ja, ni förstår att det är inte så lätt att få till en affär då :-) Vi hade i alla fall en trevlig kväll igår där vi bjöd på kaffe med "hembakt" från Lidl :-) Vi ska hem till dom en kväll också innan de åker tillbaka till skitvädret i Skottland. Andy fyller femtio år den första februari (samma dag som Jullan firar sin födelsedag) och det ska vi absolut komma ihåg!
Vår , ja det är väl Bosses, veterinär ringde igår och hon hade pratat med affären där vi köpte Bosse ang hans problem. Nu har vi den här veckan på oss att se hur hans bajseri fungerar och då ska vi bestämma hur vi ska göra....Håll alla tummar och tår för att allt fungerar bra och att vi slipper lämna tilbaka honom <3! Han har ju utvecklats så otrolig sedan vi köpte honom, du skulle se Jullan! Nyss så satt han högst uppe i trappen, den är rätt hög, och pep som en lite katt, Då tar han sig upp men inte ner igen.... I morse blev Selma riktigt arg på honom och sa åt honom på skarpen, som hundar gör, och då tror jag han fick dödsångest och skrek som bara den. Lillgubben, inte lätt att ha en så mycket äldre syster :-) Andra stunder så leker hon med honom och de jagar varandra. Bosse är som en liten duracell-kanin så Selma hinner inte alltid med :-) Nu gick mannen ut med Selma och då står Bosse vid dörren och gnäller "Hola, du glömde mig...."!
Har försökt att ladda upp lite bilder till bloggen men idag är det supersegt så idag blir det inga nya idolbilder av våra "små" ;-)
Ha de' och kramis på er!
 

26 januari

Publicerad 2013-01-26 17:06:51 i Allmänt,

Snart slut på januari och det känns som vanligt att tiden bara rusar på, trots att vi inte har en massa som måste göras. Nu har vi ju en bebbe, det innebär en del pyssel och det har varit lite trassel med honom, tyvärr. Han har  haft problem med sitt "bajseri" ända se'n han kom till oss. Veterinären, och vi med henne, har trott att det var för att han kom direkt från sin mamma, ny miljö och ny mat, som gjorde att han inte kunde bajsa ordentligt. Igår så var det riktigt jobbigt för honom så vi åkte till veterinären med honom, igen.... Då kunde hon konstatera att han antagligen har en medfödd skada, att hans tarm har en förträngning och det är därför han har svårt att få ur sig "skiten". Det är ju ingen lysande prognos precis men vi vill verkligen försöka att få det att fungera så vi tog beslutet att vi provar med medicin så att han lättare kan bajsa, och det har han gjort minsann, efter det! Vilka högar han fått ur sig...Mycket skitsnack nu;-) Nu är det en lag här i Spanien som säger att säljaren är skyldig att ta tillbaka valpen och ge en ny om den inte är frisk, inom femton dagar. Det låter helt absurt men så funkar det här. Känns inte som man bara "byter ut" en liten familjemedlem :-( Nu har det gått mer än femton dagar också, så jag vet inte hur affären ställer sig till Bosses fall, även om det känns som vi varit till veterinären ett antal gånger under de här femton dagarna. Nu håller vi tummarna att det ordnar till sig för vi vill verkligen behålla lille Bosse, han är en härlig liten pigg york <3 som älskar att ligga ute i solen och sova. Han är en riktig liten spansk herre!
Nu är det klart :-D Fanny med kompis Johanna kommer hit till oss den 24 februari! Tänk att vi har ett så stort barn-barn som kan flyga ner hit själv, med sällskap av en kompis! Det tycker jag är bra gjort :-) Då hoppas vi på fint väder så de kan ladda på med energi inför resten av terminen. Nästa år börjar Fanny i sjuan, det är inte klokt, hon föddes ju nyss <3.
Vädret de sista dagarna har varit sådär. Men nu lovas det finare och varmare väder framöver. Det kanske beror på att vår engelske f.d granne kommer hit idag.... Tror han har lite tur med vädret, i vilket fall har han fullständig koll på vilket väder det ska bli och var det är bäst väder i Europa. Ni förstår vad det innebär att han tänker köpa lägenhet just här ;-)
Häromdagen fick jag lite nya släktingar :-) Festligt hur det kan vara! Min sonhustru Sara hörde av sig till mig och berättade att hon fått en ny arbetskamrat (i Kungälv) som heter Nordlöw. Efter lite efterforskning kom vi fram till att min farmors pappa hade en bror som är "början" på det släktledet av Nordlöf(w). De stavar med w och vi med f men det är väl någon som ändrat det "på vägen". Roligt med lite släktforskning ;-)
Idag har jag en god vän som fyller år,inte sååå många, men än en gång STOR grattiskram till dig Gittan <3
Ha en trevlig helg därhemma och kramis!
 
 

Lugnt i Nerja

Publicerad 2013-01-23 11:35:25 i Allmänt,

Här på solkusten, intet nytt :-) Det är väldigt lugnt här just nu om man bortser från vädret. Det har varit sämre  ända se'n i fredags. Det är verkligen mixat med regn, enorm blåst, molnigt och sol. Riktigt kyligt är det också. Vi eldar i vår spis och kör luftvärmepumpen, annars blir det  kallt, rått och kyligt inne. Skiner solen något under dagen så tar vi snabbt till vara på den :-) Vi har sett på tv:n att det varit ett fruktansvärt väder norröver i Spanien och i stora delar av Europa. Ja' är glad så länge vi slipper snön ja' :-)! Uppe på bergen finns det snö men jag tror det är väldigt ovanligt här. 
Vi har varit till veterinären med Bosse igen, där han fick en av sina vaccinationer och ännu flera goda råd om hans krånglande mage. Han är fortfarande inte bra i sitt bajseri. Vi torkar golv och rumpa (Bosses) med jämna mellanrum. Det är i alla fall full fart på honom och hans öron har rest sig nu så han börjar mer och mer likna en liten york. Att han är terrier är inget att fundera på, han är grymt envis ;-)
Däremellan sover han som en liten stock och gärna på bröstet. Selma är fortfarande en duktig storasyster, när det passar henne....Men i hennes ålder får man vara lite bestämd ;-)
Vi bor nästan granne med marknaden som är varje tisdag (loppis varje söndag) och jag har varit dit och letat smörknivar, men tji fick jag. Inte en så'n så långt ögat når. Mycket annat finns det däremot, bl.a köpt lite eteriska oljor. Var på Eroski i Velez-Malaga och letade smörknivar där också, men det finns visst inte här. Får bli något som någon av våra gäster som är på intågande får ta med sig....Vi har kompletterat med en hel del köksatteraljer, men de kan vi spara i ett låst skåp här i huset, så att vi slipper släpa med oss fram och tillbaka. Eroski är ett jättestort varuhus där det finns allt man kan önska sig (utom smörknivar då). Däck för 40-50 € /st och motorolja, som är mycket billigare än hemma, enligt mannen, plus en massa andra prylar.
Vi är utan vatten idag också men nu fick vi en förvarning i alla fall. Så nu har vi hällt upp vatten i stora flaskor. Blir katt-tvätt idag igen ;-) Vi har ju köpt allt vatten som vi använder att dricka och i maten men nu har vi investerat i en Britta-kanna så  vi kan rena vattnet som finns i kranen och använda det till allt. Blir mycket släpa vatten annars. 
Idag blir det nog en tur ner på sta'n eftersom solen skiner. Får packa ner Bosse i en liten "rygga" eftersom han får fortfarande inte träffa några hundar förrän han är färdigvaccinerad. Det dröjer sex veckor till...
Skypade med Årjäng igår, nu är snart Fanny med kompis på G! De kommer hit på sportlovet och det ska bli såååå skoj! Så har Jullan och Pontus planer på att komma en sväng i mars igen och efter det finbesök av herr och fru Danielsson veckan före påsk :-) . Kanonskoj .-)
Ha de' och kramis på Er!
 

BB

Publicerad 2013-01-19 14:22:37 i Allmänt,

BB= Bosse Bus, har vuxit på sig och liknar mer och mer en liten terrier! Dvs. han tror att han är störst och bäst och kan numera klättra upp i trappen (där han blev sittande en bra bit upp och pep...) Som grädde på moset har Selma börjat att leka med honom också och det tycker han är superkul. Hänga i hennes bakben går bra ända tills hon fräser ifrån :-) Men hon är väldigt duktig med honom nu! Det är riktigt skoj med en valp i huset, det blir många skratt av allt hans bus!
Eftersom han droppas i öronen två gånger om dagen så blir han rätt kladdig i ansiktet och det medför att han måste badas med jämna mellanrum. Det är inte speciellt uppskattat av honom, men eftersom jag är mycket störra och envisare än vad han är så segrar jag alltid :-) Han protesterade t.o.m när jag klippte klorna sist, men det hade han inget för.....
Selma fick sig en klippning igår. Hon behöver inte så mycket päls här för vi har ju evig sommar...... Fast idag har vi haft ett riktigt regnväder. Som vanligt när det regnar här så vräker det ner och så blåser det småj....r. Men helt plötsligt så skiner solen igen och den är riktigt varm så fort den visar sig. Just nu är vi utan vatten också, men det är visst inte så ovanligt här. Bara att vänta med "morgonduschen"!
Igår började jag mitt projekt "snygga till på altanen". Finns inte så mycket att fixa med men det fanns ett dött träd (som mannen sågade ner och som numera är ved till vår öpnna spis) och två stora keramikkrukor som är överfulla med svärmors tungor ;-) Måste köpa lite ny jord och fixa till i dom så blir det säkert bra. Svärmors tunga, är ju inte den optimala växten, tycker jag, men den är väl lättskött, d.v.s det sköter sig nog själv. 
Idag blir det nog mest "kura skymning" härhemma med bokläsning, stickning (filt till Bosse) och olika spel på I-fånen :-) m.m.
Ha de' och en extra stor kram till dig Mai <3 och kramis till Er andra!
 
 
 

Lite segt idag :-)

Publicerad 2013-01-16 19:10:37 i Allmänt,

Idag är vi lite trötta, både djur och människor. Vi hade besök igår kväll och det var supertrevligt! Vi åt, drack och snackade tills halv två i natt. Så blir det när man har det trevligt och klockan inte är så viktig :-) Väldigt skoj att lära känna nya intressanta människor och höra om deras vandring genom livet! 
Vi fick ljuvligt doftande rosor och en cava som ser väldigt spännande ut. Den är numrerad och från 2008 så den får vi nog spara tills något speciellt tillfälle! Kanske tills ni kommer Annica???? Vi fick torkade kantareller från Hälsingland också! Inte illa :-)
Vädret har inte varit så "glatt" idag. Molnigt och rätt kyligt. Hållit mig inne och bl.a lagt över korten från USA på en sticka :-) Minnet på min lilla Mac börjar att bli rätt fullt....Dom korten ska bli ett album, så småning om :-)
Det blir rätt kallt inne också så nu har vi köpt ved till vår spis här. Men den veden är så kompakt och svår att få att brinna så vi måste köpa tändblock också. Det blev inget av med det idag så jag ska ta mig ett varmt bad i stället och bli varm på det sättet ;-)
Måste ju rapportera lite om Bosse och Selma också :-) Idag har Selma t.o.m försökt att leka med Bosse. Hon har nog insett att han inte är så farlig. Han är så tuff lille man! Det märks att han är en terrier :-) Ska ta lite nya kort på honom. Han äter och växer och sköter sin mage rätt bra nu. Ibland lyckas det t.o.m på tidningen ;-)
Ha de' och kramis på er!
 

14 januari

Publicerad 2013-01-14 21:43:04 i Allmänt,

Nu har vi bott här i fyra dagar och det känns bara bra! Vi trivs och hundarna gillar att kunna gå ut och in som dom vill. Vi har sol på altanen på framsidan mest hela dagen och Selma intar gärna en solstol där. Lille Bosse far mest runt och kollar (med nosen), alltid finns det något att bita i eller att käka på. Idag har vi lite smått storm och så har vi varit på "resande fot" stor del av dagen så inget "altanbesök" för oss. Vi har varit till Caleta de Velez med lille Bosse på en veterinärkoll, som ingick i köpet av honom. Det är inte lätt att vara en liten, med betoning på liten (8 hg väger han) hund och bli kollad både här och där. Han har ju inte haft den lättaste starten i sitt liv med magont och nu konstaterades det att han har kvalster i öronen också :-( . Jag undrar vem som fött upp honom....? Men nu får han ju det bästa ;-) Nu kokas det pumpa till honom, som han äter med stor aptit, och så tvättas det öron med efterföljande kvalsterbehandling. Båda hundarna avmaskas så här är som på en djurklinik :-) Men friherrinnor måste ju ha nå't att göra, eller hur?
Vid morgonfikat är det lite trångt i min säng :-) Men så liten han är så sover han i sin tygbur hela nätterna utan ett pip. 
Vår Hobbe , som numera bor i himlen, måste ju också få vara med på en bild! Han var en helt underbar hund <3
Vårt bibliotek har öppnat igen, efter juluppehållet, så idag blev det ett besök där för att ladda upp med en hel hög nya böcker. Det är jättebra att det finns. Vi konsumerar en hel del läsbart material ;-)
När Jullan kom ner hit hade hon med sig nya fina kort, på fyra ljuvliga små Årjängsbor <3 De är så goa våra små!!!! Ja, små och små....Fanny fyllde tretton år igår och till present fick hon en resa till mormor och morfar så nu ser vi fram emot det :-) 
I morgon kväll ska vi ha en liten fest här hemma för våra nyfunna vänner. Nu har vi plats så det känns lite trevligare att ha besök. Två av dom som kommer hit åker hemöver på fredag och kommer hit igen i september. Då får vi ses igen ;-) 
Såg precis på tv:n att det är snöstorm i norra Spanien, bilarna åkte som smörklickar på en het potatis. Fy sjutton! Hör hur det blåser här utanför också. Ska visst bli lite sämre väder i några dagar. Vi har  haft kanonväder en längre tid så vi får väl stå ut med lite sämre ett tag :-) 
Ha de' och kramis!
 
 

 

Almijara

Publicerad 2013-01-11 21:28:01 i Allmänt,

Vi har flyttat, IGEN....;-) Det har verkligen varit ett år av flyttningar, av många olika orsaker! Men jag måste säga att huset vi bor i nu känns som "hemma"! Det känns helt rätt att "bo på marken" och att vi fått lite mera "space". Lägenheten vi bodde i före det här huset, hade ju också sina fördelar, med en otrolig utsikt, men den skulle verkligen behöva rustas och fräschas upp ;-) Nu ska vi bo här tills vi drar hemöver och det känns bra. Vi hyr av ett väldigt trevligt spanskt par (som vi träffade på glöggfesten) som är lika glada över att det är vi som hyr deras hus som vi är över att vi får hyra det. Av en del händelser så blev det här huset ledigt och vi fick det :-) Allt har en mening....;-)
Här kommer en liten bildserie från "vårt hus":
Köket, knäppt från matplatsen.
Matplatsen.
Trappen upp, knäppt från allrummet och ingången.
Toan nere.
Vårt sovrum.
Ett av gästrummen.
Gästrum som blivit väskrum.....
Badrum uppe.
Uteplats på framsidan.
Uteplats vid köket.
Det här huset passar oss alldeles utmärkt och att vara ledig, ha solsken mest varje dag och göra det som faller oss in känns inte helt fel!
Ha en skön helg! Ha de' och kramis!
 

Händelserik vecka :-)

Publicerad 2013-01-09 22:37:12 i Allmänt,

I dag så har "ungarna" åkt hem till sitt! Tänk att det är så svårt att säga "hejdå"... Lider nog av separationsångest :-(. Det gör fysiskt ont i mig när jag ska vinka hej, vare sig det är hemma eller också, tydligtvis här! Vi skjutsade dom till Malaga, klockan fyra i morse. Deras flyg gick tidigt till Köpenhamn. Allt gick bra så nu är de i Skåne, safe and sound :-)
Vi har haft en härlig vecka här tillsammans med Jullan och Pontus. Vädret har verkligen varit kanon och vi har haft sol varje dag. Vi blev till och med en till i familjen medan dom var här. Sedan vi kom hit har jag vurmat om att en gång till i livet ha en Yorkshireterrier (hade en på sjuttitalet). Det finns ju massor med sådana här och Jullan hittade flera på nätet men hur enkelt är det när allt står på spanska...Kanske det beror på att vi befinner oss i Spanien ;-) Vi behöver verkligen lära oss mera av språket här! Nåja, mannen kom på det fantastiska förslaget att vi skulle åka till Velez-Malaga på måndag kväll och besöka shopping-centret där. Bara för att kolla runt lite. Men vem sitter i fönstret på en djuraffär där? Jo en liten, med betoning på liten, yorkshire, som hade kommit dit på dagen. Jag frågade om jag fick titta på honom, fick honom i famnen och se'n, ja ni förstår, köpte jag honom och så var vi en till i vår familj!
Efter ett rådslag så fick han namnet Bosse och han är helt bedårande <3. Bara åtta veckor och så liten! Rätt cool liten man! Men är man så liten är det inte så lätt med magen så idag fick vi åka till veterinären med en liten förstoppad man. Efter lite medicinering och efter jag upptäckt mask i hans avföring, medel mot mask, så ska vi hoppas att han är helt kurant nu :-)
En åtta veckors liten bebbe får inte gå ute själv än så det här är lösningen när han ska med ut på promenad. Vi har också införskaffat en mjukisbur som sovplats och för att åka bil i. Det funkar riktigt bra.
Han fick sig ett bad i diskhon eftersom det hade dom nog glömt, dom som sålde honom....Hmmmm!
Han är så söt och så har jag lovat Ulla att jag skulle lägga ut bilder på honom, så här, vassego' :-)
"Ungarna" ville njuta av en öl nere på stranden så det blev ett besök där också igår. Underbart skönt och välbehövliga D-vitaminer för soltörstande svenskar!
I morgon så bär det av till "vårt" radhus som vi ska bo i tills vi åker hem. Spännande och gott om sovplatser för besökande ;-)
Ha de' och kramis!

Kärt besök <3

Publicerad 2013-01-06 20:26:21 i Allmänt,

I onsdags så var det då äntligen dax :-) Vi fick åka till Malaga för att  hämta "ungarna"! Har inte träffat Jullan på över tre månader så det var härligt att få krama om henne igen! Å' sen hade hon ju Pontus med sig också och det gjorde ju inte saken sämre :-) 
Första dagen för våra besökande här i Nerja bjöd på riktig storm. Soligt men ack så blåsigt. Vi tog i alla fall en tur ner på "city" och visade runt i vackra Nerja :-)
Det behövs lite € för att överleva här i Spanien..... De lyckades t.om hitta en bankomat som "pratade" svenska. 
Vi vandrade runt så gott det gick i blåsten och handlade lite innan vi gick hem och lagade en god middag.
Fredagen bjöd på sol och blåst men med lite snällare vindar. På förmiddagen (efter det att Pontus sovit klart....;-))
satt vi på balkongen och hade en hård frågesportskamp. 
Se'n var det dags att presentera Burrianastranden, så vi promenerade ner dit, letade reda på ett ställe med lä och slog oss ner och njöt en stund.
Vi lever efter ordspråket "Äta bör man....", och det gör vi, så här ska vi stoppa i oss lite god paella med drickbart tillbehör :-)
I går var det ännu varmare och blåsten hade avtagit. Vi åkte upp en sväng i bergen, till Frigiliana, och vandrade runt där. Det är ett mycket fint litet ställe.
Hann med att fika där också! Mums!
Hem och parkerade karetan. Så lämnade vi en sur liten Selma hemma och promenerade ner till sta'n. Uppvisade Europabalkongen och tog de obligatoriska bilderna....
Eftersom det var Spaniens "julafton" igår så var det full fart nere sta'n. Massor med människor i alla åldrar, som var fina och uppklädda. Vi såg lite svenska "kändisar" också... Christina Schollin med familj :-) 
Det har en parad genom Nerja, varje trettondagsafton, med många fina "kungar" (våra tre vise män) som slänger ut massor med godis efter gatorna som alla skyndar sig att plocka upp. Vi hann med att få några också ;-)
Efter det var vi hungriga igen och slank in på Kinarestaurangen som vi har ätit på en gång förut. Käkade en specialmeny med många olika rätter. Gott och mycket var det. Se'n "rullade" vi hem till en superglad Selma!
Idag har vi haft en jätteskön "sommardag". Sol från en klarblå himmel och varmt och skönt. På förmiddagen var det lite spännande här.... Kände att det luktade rök och det var alldeles dimmigt utanför. Tittade ut på framsidan och där hade den stora soptunnan i plast brunnit upp. Det var några rådiga damer som hade tagit en brandsläckare och släckt elden. Det luktade skunk av bränt plast. Finns inte mycket kvar av den soptunnan precis!
Se'n packade vi ihop oss i bilen och åkte ca 15 km österut efter kusten och letade oss ner för en väldigt brant och krokig väg ner till en strand, som visade sig vara en nudiststrand också :-) Var några tappra själar som vågade sig i och ja, en del var alldeles bara ;-) Vi nöjde oss med att doppa fötterna bara.
Vi hade en jätteskön dag i solen!
Härligt att få lite sol på kroppen :-D
 
Dags att stoppa i sig lite igen! God middag innan vi drog oss hemöver efter en härlig dag på playan! 
Ha' de och Kramis på er!
 
 
 
 
 

 

2013

Publicerad 2013-01-01 20:09:00 i Allmänt,

Så är det ett nytt år, igen ;-) Det är inte klokt vad tiden rusar iväg! Nyårsaftonen här var en lugn dag och kväll, för vår del i alla fall :-).
På eftermiddagen var vi en sväng till Europabalkongen och "kollade läget"! Det är mycket mera folk här nu över nyår. De hade satt upp en stor scen och två barer mitt på torget. Kan tänka mig att det var full fart där på kvällen. Vi höll oss hemma och tittade på fyrverkeriet från vår balkong med en jätterädd Selma. Hon gömde sig i en av garderoberna och skakade...Det har aldrig hänt, hon som har varit så cool förut när det har "smällt". Det är väl den där paraden som förstörde henne.....
Duvorna på Europabalkongen har det slitigt just nu, de uppvaktar varandra för fullt! Den här vita duvan gjorde sitt bästa för att försöka att få till det med den i hans ögon vackra duvflickan :-)
I morgon får vi besök :-) Det har jag sett fram emot! Vi ska hämta Jullan och Pontus på flygplatsen i Malaga på kvällningen. Innan dess ska vi hinna med att handla lite matvaror på IKEA. 
Vädret är sig likt här, mycket sol och lite moln. Lovande inför vårt besök! Hoppas att vi kan bjuda våra gäster på en varm och skön vecka! 
Ha de' och kramis!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela