stinaispanien.blogg.se

Mitt första år som "friherrinna"!

Sista november :-)

Publicerad 2012-11-30 19:26:30 i Allmänt,

Nu har vi haft två dagar med lite kyligare väder. Har varit ner till ca 10 grader och de som vet säger att det är det kallaste som det brukar vara. Skönt med extrafilt på sig vid nattningen i alla fall :-) De inhemska använder vantar och tjocka jackor numera. Idag var det ingen sol heller som kunde värma upp vår lägenhet under dagen. Finns inget värmesystem här så man får förlita sig på lösa element. Vi har faktiskt kupe'värmaren med oss som värmer upp i duschen när det känns för fuktigt och kallt. Men när solen skiner är det upp till 30 grader på balkongen! 
Igår morse var det en häftig soluppgång över havet. På andra sidan havet finns Afrika.....
På söndag är det första advent, men här märks det inte alls. Jag har i alla fall letat reda på lite atteraljer så vi kan få lite julstämning här.
Glöggen köpte vi på IKEA så på söndag blir det adventsdricka :-)
Har fixat en "adventsstake" också ;-), med stenar från Playazo-playan!
Idag har vi lyssnat på Radio Gävleborg, riktigt skoj att höra om vad som händer där hemma. En massa nyheter om all snön som faller över Svedala och det är jag glad att vi slipper....
Kör försiktigt och ta det lugnt i snövädret! Kramis
 
 
 
 
 
 
 

Nya bilder :-)

Publicerad 2012-11-28 21:03:01 i Allmänt,

I natt har det stormat här, det blåste uppe från bergen så det ven i vårt sovrumsfönster. I går kväll när vi kröp ner under våra täcken så blev det med en extrafilt på :-) Det är verkligen inte så varmt om kvällarna nu. De nystickade ullsockorna kommer väl till pass. Hittade lite bättre bilder på vår lägenhet:
Det här är köksdelen med dörren ut mot loftet. Utanför den tunna lilla trädörren finns en gallerdörr. Det finns det utanför fönstren också ;-)

 
Allrummet med balkongen utanför och gästrummet till höger. 
Det rosafärgade gästrummet!
Sovrummet, här med överkast på :-)
 I morse när solen gick upp så såg det ut så här utöver havet.
Vi tog en liten tur idag, till en liten by, Maro, som ligger ca 5 km härifrån. En typisk liten spansk by, med vita små hus med mycket blommor utanför. 
En fantastisk utsikt ut över havet :-)
Det här hotellet bodde ni på va, Ulla?
Det finns en väldigt fin gammal akvedukt på vägen ut dit. Höööööögt är det :-) 
Hörde att ni fått snö därhemma nu. Ta det försiktigt i halkan!
Ha de' och kramis!
 
 
 
 
 
 
 
 

Miami 4:a planta :-)

Publicerad 2012-11-27 21:27:16 i Allmänt,

Edificio Miami, det är alltså namnet på huset som vi bor i. På 4:e våningen och med en underbar utsikt ut över havet från balkongen och med en fantastisk vy över bergen, från köksfönstret och loftgången. De flesta husen häromkring är låga, små fina vita hus. Men det finns några lite högre också och det är alltså i ett sådant vi bor i. Det finns en vaktmästare här, Gabriel, som verkar vara här för det mesta. Han är duktig på att prata engelska och väldigt trevlig. Det är han som delar ut posten till alla lägenheter i huset :-) 
Det här är köket/allrummet, med balkongen längst ner, där vi tillbringar mycket tid när solen är snäll och skiner på oss. Vi har sol där från det att den går upp i havet på morgonen till ca halv fyra-fyra på em, då den försvinner "runt knuten".
Sovrummet, det är inte så stort och inte det ljusaste och sängen är bara 140 cm.....Tyckte väl att det var "lite" trångt i början men vi gillar ju att "ligga sked" så den är helt okey ;-) Sängen är från IKEA förstås.... Som många saker i lägenheterna är från. Ingvar skulle flina runt ;-) Grannen Andys lägenhet, som han hyr, är alldeles nyrustad och jättefräsch. Den här som vi hyr skulle nog också behöva en "hackspett" och lite rustning. Men igår när vi var och betalade hyran, som man gör kontant, så klagade jag över toalocket som har sett sina bästa dagar;-) Nu ska vi få ett nytt.....
Här har vi rummet för ev gäster :-) Det är i stället väldigt ljust och med utsikt över havet och med två nittio's sängar (också IKEA). Just nu så används det mest till förråd....Ser ni att mitt paraply matchar övriga inredningen?
Nu har äntligen fått tillbaka vår Navigon (GPS) , tack vare stor hjälp från Jonas, så att vi kan ta oss runt igen utan att jag ska riva mitt hår i förtvivlan när jag ska läsa karta :-) Numera blir det att åka med låsta dörrar när vi drar iväg någonstans!
En kväll när mannen rastade Selma så kom han in och berättade om en hund som sprang efter en bil här nere på gatan. Det var inte bara en gång det hände och nu har mannen förstått att det är så de rastar hunden på kvällarna.... Alla sätt är bra utom de dåliga :-) Många hundar, stora som små, går lösa här med sina mattar och hussar. Rätt impad av att de flesta bara går utan att bry sig om andra hundar alls. Finns ju en del som kommer fram också men Selma fixar de flesta och de hon inte gillar säger hon ifrån med ett litet morr. 
I går var vi för första gången till det svenska biblioteket och lånade upp en hög med böcker och en DVD. Det "går" en massa böcker när vi är lediga och hinner med att läsa. 
Nu när vi har ett snabbt nät så är det så lyxigt att vi kan lyssna på svensk radio och se på vissa svenska tv-program också. Det är faktiskt skoj att höra lite svenska bland alla spanska och engelska program. Vi har tittat på Solsidan bl.a, det är ett av våra favoritprogram:-). Lyssnade idag på Radio Gävleborg när duktiga cirkusartisten och min bästa barndomskamrats-son David intervjuades. Kanonbra David och jag förstår att du är jättestolt Ulla <3!
Min svenska frissa som jag hittade här, har tyvärr åkt hem p.g.a familjeskäl, så nu börjar det att bli lite kris igen... Men hon kommer hit några dagar i december så jag får väl stå ut tills dess. Har ingen lust att leta reda på någon ny igen :-(.
Selma har fått sin spanska registrering nu :-) Åtminstone en av oss om är det! Hon är en perro, caniche, hembra cas! Så det så.....  
Väderrapporten för den här gången: Igår var det mulet men idag kom solen igen, som tur är, för det är bara i solen det är riktigt varmt nu! Såg att det snöat uppe vid Madrid, hua!!!! Men än så länge används linnen och shortsen flitigt. Nästan kallast inne i lägenheten på dagarna. Finns el-element men det har vi inte testat än! Vi är ju härdade, brukar vara betydligt kallare på Känna under vintrarna ;-)
Ha de' och kramis!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Playazo

Publicerad 2012-11-25 20:59:39 i Allmänt,

Det här är stranden Playazo som den ser ut idag, en vecka efter det ruggiga ovädret. Det verkar inte som de gör så mycket åt den nu. Kanske de väntar tills det blir badsäsong igen, vad vet jag :-)  Det är bara några tappra själar som ligger och solar och så en del som står med spön och fiskar. För i solen är det riktigt varmt fortfarande.
 
Det finns underbart vackra stenar vid stranden, en del alldeles platta, och det inbjuder naturligtvis till att kasta smörgås...Selma står på spänn och tror att "husse, kastar du till mig????"Som ni ser så är det inte speciellt trångt på playan just nu :-)
Ha en bra arbetsvecka och kramis!
 

Internet ;-)

Publicerad 2012-11-24 20:23:16 i Allmänt,

Jag tror nästan inte det är sant….men nu har vi ett fungerande internet :-D Efter två månader så hade jag nästan givit upp, medan mannen har studerat olika alternativ. Nu har han hittat ett som vi har köpt! Inte så billigt precis men det känns som ett bra alternativ. Nu kan jag skypea med de våra och ha koll på vad som händer ”där ute” :-) Har verkligen saknat det! Kanske jag t.o.m kan få ut lite bilder på bloggen ;-)

Inte nog med det, jag fick mitt efterlängtade sim-kort, till min telefon, idag också. Som har varit på väg ner hit i två veckor ungefär…Hade nästan givit upp, eller hur Mai? Undrar var det har varit? Tror ju inte att det kom hit till vår vaktmästare före kl nio i morse, så han har kanske haft det här ett tag och ”glömt” att dela ut det. Vad vet jag!

Vi har många ”hackspettar” runt i omgivningen! Nu är det inte fåglar jag pratar om utan ”herrar” i vita overaller som sliter för att rusta vilt  i hus och lägenheter här omkring. Men de hackar och borrar mest hela vardagarna så därav namnet :-)

I torsdags laddade vi Renaulten och tog en tur upp i bergen till en liten stad som heter Competa. Vi tog vägen (nåja, väg och väg ..) förbi Frigilliana och upp, upp och uppåt på smala ringlande bergsvägar. Fy sjutton så högt det var men jag höll mig riktigt lugn och fin hela vägen. Till slut, som kändes som en jättelång väg, men som säkert inte var så speciellt långt, så kom vi fram till en liten gullig bergsstad. Vi tog en promenad där, men hua vad kallt det var, ca 13 grader. Vi var ju klädda för den varma luften här nere , ca 20 grader, och inte för den kalla bergsluften så det blev inte en nå’n lång promenad. Så vi vände nosen neröver igen och åkte över Torrox hem. Men att man kan åka i kurvor som är 180 grader i stort sett hela tiden och ta sig ner, det känns otroligt! Som om vi körde efter vår egen ”rumpa”. Om vi mötte en lastbil eller liknande var det bara att stanna, fanns inte på kartan att mötas :-) Det finns hus överallt efter bergssluttningarna, helt otroligt att de kan bo där. Men som jag sa till mannen, de har ju ingen snö och halka! För då fanns det inte en suck att ta sig fram till deras hus, vägarna lutade ca 35-40 grader på vissa ställen!

Några bor tydligtvis i murade små runda hus också :-)

Vi har en liten engelsk bar nere på hörnet av vårt hus ”Miami”. Vi har aldrig varit dit men det ska väl hinnas med! I torsdags kom det en hel hög med folk, som bevisligen varit på begravning, hit till Potters  (som baren heter). De hade enorma blomuppsättningar med sig, i alla möjliga former. Runda, fyrkantiga och jätte-blombuketter. Tydligtvis tar de med sig blommorna från kyrkan, efter begravningen, dit de fikar eller äter. På kvällen låg alla blommorna nere vid stranden på en annan engelska bar!

Vår engelska granne berättade att han träffat ett engelskt par som hjälpte till att ta hand om hundar för att försöka få ut dom till människor som vill ha en hund. Vi följde med honom idag och tittade på två helt underbara två små (sex veckor gamla) ljuvliga hundvalpar. De var även intresserade av att ha fosterföräldrar till sina hundar…. Man vet inte vad som händer….;-) Skulle kunna tänka mig att hjälpa till med det!

Andy berättade att här i Nerja bor det ca 20 000 personer på vintrarna men på somrarna kan det vara 70 000! Låter otroligt! Då måste det vara trångt! Just nu kan vissa hus se ut som övergivna, mörka och obebodda. Men det är väl så, att framåt våren så fylls det på!

Älskade brorsan fyllde 65 igår! Hoppas du hade en kanondag :- Ringde dig men det var ett fasligt liv där och du sa” Vad är det här för j…a nummer”??? Du hade väl glömt att systra di är i Spanien ;-D Så då år ordningen återställd igen , du är fem år äldre, som vanligt ! P&K på dig!

En månad till julafton idag…. Ha de’ och kramis!

20 november

Publicerad 2012-11-20 20:54:51 i Allmänt,

Måndag 20 november och ”kusinfrun” Carins födelsedag. Grattis och hoppas du haft en bra födelsedag! Vi skulle nog haft dig med igår på Melodikrysset, vi klarade inte kompositören Aznavor och smeknamnet på engelska bombplan under andra världskriget…Hade du fixat det;-)? Annars gick det alldeles utmärkt. Men det var andra som fick njuta av vinet som var första priset och förresten så var det rödvin och det avstår jag gärna…… Vi har verkligen haft underbart varma dagar nu, efter regn kommer sol ;-) Att sitta på balkongen och njuta av solen är helt ljuvligt, det blir t.o.m så varmt att vi får dra ner markisen. Vid promenaden ner till playan konstaterade vi att det är verkligen lugnt nu, inte så många turister. Det dröjer nog till jul innan det blir lite mera drag därnere. Vi har ju en massa kanaler på vår tv men många är spanska och där är allt dubbat till spanska, svårförståeligt! Men det är så finurligt gjort så det går att ställa in på tv:n så att man får originalspråket på alla program i stället. Då är det betydligt lättare att se på filmerna de visar. Igår kväll såg vi en svensk film, ”Under solen” med Rolf Lassgård och Helena Bergström. Vilken lycka, och utan reklam var det också :-) När jag fyllde år så fick jag pengar av mina svägerskor och svågrar på mannens sida. Igår växlade jag in de pengarna och hade se’n en liten shoppingrunda. Eftersom min gamla handväska ”fick ben” så tänkte jag investera i en ny fin skinnväska, å’ det gjorde jag… Har aldrig köpt en så’n dyr väska (i getskinn) någon gång, och till det en fin röd plånbok (de ska dra till sig mera pengar ;-)) Så tusen tack Inga-Lill, Ulf, Kerstin och Gilbert! På förmiddagen idag kom det en högtalarbil och körde förbi här och en röst sa ”Attencion” (tror jag det stavas) och så en hel ramsa på spanska. Har ingen aning om vad hon varnade för men vi tröstade oss med om det var något farligt hon varnade för så skulle hon väl sagt det på engelska…Åtminstone i den här delen av sta’n där de flesta är engelsmän ;-) Jag tittade också på spanjorerna som bor här runt om och de verkade inte reagera på något speciellt sätt så vi antog att det var lugnt! Vi vet fortfarande inte vad det rörde sig om. På eftermiddagen idag var mannen in till vår engelska granne , som vi nu vet heter Andy, och frågade om han ville följa med och handla. De blev stående på loftgången och pratade då hans dörr slog igen…. Här måste man alltid ha nyckel med sig om dörren stängs och det hade han inte :-) Det var lite skämmigt för honom att försöka få tag på hyresvärdinnan eftersom förra veckan låste han ut sig på balkongen och kom inte in….Han kanske heter Bean i efternamn???? Vi fick i alla fall en liten tur till Torrox för att hämta en nyckel så han behöver inte sova hos oss :-) Senaste nyheterna i väderväg är att det är ett nytt oväder på gång här nere. Har verkligen varit ett riktigt skitväder runt Medelhavet på många ställen. Här hade det inte varit så’nt regnväder, som vi hade i helgen, se’n 2007, då det kom 100 mm på några timmar. Hmmmm! Tur att det är så pass varmt att det torkar upp riktigt snabbt. Ha de’ därhemma och kramis!

Åska och regn!

Publicerad 2012-11-18 20:35:32 i Allmänt,

I går och i natt har vi haft världens åsk- och regnväder! Herre min vad det har regnat och åskat. I går slog åskan ner i en palm några hundra meter härifrån och gissa om det smällde och skakade i huset. Selma blev jätterädd, började att skälla och gömde sig längst in under sängen. Vi upptäckte att det hade brunnit i palmen när vi såg att brandkåren var där och sprutade vatten på den. Åskan avtog lite på kvällen se’n började det i natt igen. Jag låg och räknade efter hur långt borta den var, det var omöjligt att sova. Det ekar verkligen uppe i bergen när det åskar här. Nu kom det inte lika nära i natt men regnet stod som spön i backen. Var på hälsokostbutiken och handlade lite igår och då berättade hon som jobbar där, att förra året hade det bara regnat tre, jag säger bara TRE dagar, på hela vintern….Så då sa hon att den här vintern blir det nog en regnig vinter ;-) Det låter väl hoppfullt va? Hittills har den här november varit ovanligt dålig ... Är det någon som hört det uttrycket förut om ställen som vi befunnit oss på? Jag bara undrar…. Det är i alla fall varmt även om det regnar så det är väl ingen snö på gång i alla fall :-). Promenaden idag gick ner till Burriana-stranden och där hade vattnet farit fram och förstört en hel del. Det är ju väldigt backigt här och vattnet får nog en väldig fart ner dit och trycker på och förstör. På ett ställe på trottoaren, på väg ner till stranden, hade plattor och underlaget rest sig säkert en halv meter. Konstigt! Eftersom vi inte har någon att fråga så vet vi ju inte om det är en vanlig företeelse här. Så är det måndag i morgon igen :-) Vi ska på vårt AHN-möte och där blir det Melodikryss efter informationen, som de brukar ha. Jag undrar jag hur det ska gå. Skulle nog behöva haft lite hjälp av våra Melodikryss-experter därhemma, såsom Gävle-Ulla, brorsan och Inga :-) Mannen och jag får väl göra vårt bästa ;-) Ha en bra arbetsvecka och kramis!

15 november

Publicerad 2012-11-15 20:09:20 i Allmänt,

Torsdag, så har det snart gått en ”arbetsvecka” igen :-) Även fast vi inte har en massa måsten under dagarna så känns det som tiden rusar iväg. På morgnarna brukar vi skoja om att  mannen har missat bussen till jobbet igen…

Snart är det december och jul. Känns rätt overkligt här i det som känns som sommar fortfarande. Vi har haft sköna soldagar nu. Varmt i solen och lite kyligare i skuggan. Helt perfekt!

I måndagskväll åkte vi iväg på AHN’s möte för nordbor, igen. Den här gången på en annan restaurang som ligger ute vid Punta Laura, och där de verkligen har sina möten. Hemsidan var visst inte riktigt uppdaterad förra veckan ;-) Det var intressant och mycket folk. Säkert 150 st, men medlemsantalet är nästan 700 personer, bara här i Nerjaområdet. Intressant information om vad som händer i området och i Spanien överlag. Om att arbetslösheten är jättehög, människor ska inte kunna vräkas från sina lägenheter efter det att de blivit arbetslösa m.m. Se’n kan man även använda sig av AHN för att få hjälp med olika saker här, så vi har nu blivit medlemmar hos dom.

Den 5 dec är det avslutning för hösten, med räkfrossa, till en kostnad av 4 €! För ½ kilo räkor och ett glas vin per ”Persson” (Nordlöf får nog också lika mycket ;-)). Det passar mig utmärkt, jag som älskar skaldjur. Två dagar i veckan har de vandringar på olika ställen runt Nerja, de spelar bridge, golf och petancan (boule) m.m.

Se’n har vi fått råd att registrera oss här för att Nerja ska få bidrag för varje person som gör det. Vi försökte verkligen det idag. Satt i kö med passet i högsta hugg… Men se det räckte inte, utan man måste ha  ett papper från polisen som inte finns här naturligtvis….Där skulle man stå i kö i flera timmar och se’n gå till en bank och betala, se’n stå i kön igen, som naturligtvis är lika lång igen och SE’N kunde vi komma tillbaka och registrera oss…. PUH! Ska man köpa fastighet här (som så många gör nu) då måste man göra den här proceduren, men just nu tror jag att vi hoppar det! Vi tänker inte köpa nå’t…..

Selma fick vara hemma när vi var på vårt möte i måndags, och eftersom vi har en grannhund under oss som Selma gärna ”svarar” så var vi lite oroliga att hon skällt mycket när vi var borta. Vi frågade vår engelska granne men hon hade inte varit så bråkig, bara skällt när han gick förbi vår ytterdörr. Skönt att höra. På tal om vår engelska granne så frågade han om han fick åka med oss och handla eftersom han inte har någon bil, så igår var vi taxi och tog med honom till Lidl. Där är det absolut billigast att handla och så brukar vi komplettera på affären som kallas för ”Systemet” (p.g.a deras enorma utbud av alkoholhaltiga drycker). Jag köpte Bregott där igår :-) Lite less på det s.k smöret som inte smakar någonting alls….

Idag gick vi ner på ”centrum” igen och shoppad lite. Selma behöver lite ben att tugga på och så var vi till Asien Bazar och komletterade lite, dammsugarpåsar bl.a. De är visst inte så noga på att byta så’na triviala saker här….Som skitiga toaborstar också :-( Har köpt ny!!!!

Vi gick förbi vår ”gamla” uppgång och gissa om Selma ville gå in där? Hon visste precis vart det var, lillgumman <3 Köpte två kortlekar, igen… Köpte två st förra veckan också men när jag öppnade dom så såg jag ut som ett frågetecken, har ingen aning om vad det är för konstiga ”tecken” på dom! Spanska kanske…Men det går inte att spala ”sjua” med dom i alla fall :-) Men nu har jag laddat så vi kan spela när Jullan och Pontus kommer ner! De har bokat nu och kommer i början av jan. Jätteskoj med besök! Välkomna ”ungar”!

Ha de’ och kramis!

 

Promenad på stranden

Publicerad 2012-11-13 15:46:31 i



Idag har vi en strålande dag med varm sol och klarblå himmel. Vi har promenerat vid Burrianastranden , och där det gick stora dyningar!
Tro det eller ej, men idag kom vårt sim- kort så nu funkar vårt 08 nummer! Än är inte undrens tid förbi;-) Som vi har väntat på att det skulle komma. Nu kan vi i alla fall ringa hem utan att bli ruinerade och det går att ringa till oss som på ett vanligt svenskt nummer. Just nu sitter vi på en engelsk restaurang igen och "köper" lite internet :-)
Ha de och Kramis

11/11

Publicerad 2012-11-11 18:26:47 i Allmänt,

I morse slog det mig att nu har snart halva november gått! Utan att jag tänkt att ”det är den värsta månaden på hela året”…. Brukar tycka det men inte i år, konstigt va? Trots att vädret inte varit det allra bästa här så är det ju en enorm skillnad mot vad vi är van där hemma. Dagarna rullar på utan en massa måsten och vi har hittat en rytm som passar oss. Nu är det ju inte så Magnus, att hela dagen eller veckan är planerad för att vi ska ”posta ett brev” ;-) , men vi stressar ju inte precis…. Vi har sol på vår balkong ungefär fram till tre på em och det är jätteskönt att sitta där och njuta av utsikten mot havet och titta på människor som travar förbi nedanför. Väldigt många har en karta i handen, stannar och diskuterar åt vilket håll de ska gå. Det är inte så speciellt lätt att hitta här eftersom gatorna går åt alla håll. Inget rutmönster precis, å’ jag som har så svårt att hitta även då :-). Men vi promenerar runt och jag lär mig att hitta bättre och bättre. Igår när vi var nere i centrum så mötte vi ett ”gäng” trevliga människor från Hälsingland. Började med ett ”hej” och så var det en tjej som frågade om hon fick ge Selma en godis, och så sa hon att hon längtade efter sina hundar! (Oh, vad jag kände igen mig från USA , precis så var det för mig också.) Vi började att prata och det visade sig att de var från Edsbyn…snacka om att världen är liten. Vi hade en jättetrevlig pratstund. De ska åka hem idag och hade varit här i elva dagar och hade väl inte haft så’n tur med vädret precis :-( Vi tog Renaulten och for till ”andra sidan” och Playa Playazo igår. Det är där vi har promenerat nere vi havet och släppt Selma så hon fått jagat pinnar, vi har legat och solat där och jag plockat alla vackra stenar. Men igår var det inte så njutbart! Det stormade så att man nästan tappade andan och i stort sett hela stranden var borta… Ja inte direkt borta men vattnet var så högt och vågorna slog upp på hela stranden så det fanns ingen strand att gå på. Så det blev bara en kort promenad efter vägen som går parallellt med havet. Vi var även till affären som inte ligger så långt härifrån och kollade in utbudet. Där har de massor med olika varor från Sverige bl.a. kaviar, sill, hårt bröd, makaroner m.m. Antar att det handlar många skandinavier där. För att inte tala om sortimentet av alkoholhaltiga drycker… som ett mindre systembolag. En Grants, 70 cl, kostade ca 60 kr. Inga kommentare :-) Överlag finns det många små affärer på alla små gator som ringlar sig fram i Nerja. Det är verkligen en otroligt gullig liten stad med en stor charm. Men nu har utbudet av restauranger förminskats. Antar att det är vissa som håller öppet hela året eftersom det fortfarande finns människor som går ut och äter fast det inte är sommar….. Flera små bebbar som föds därhemma :-) Grattis mormor Inga och morfar Håkan, släkten förökar sig….. Ha de’ och kramis!

8 november

Publicerad 2012-11-08 19:38:29 i Allmänt,

Nu har vi haft några dagar med riktigt skapligt väder, sol och moln om vartannat och 22 grader. Kyligare i skuggan men som en svensk sommardag. Nere vid havet idag blåste det rätt friskt och det gick riktigt höga vågor! Är uppfriskande att gå där nere i blåsten och höra dånet från vågorna. Många av restaurangerna har slagit igen och vissa ska öppna till jul igen. De behöver väl lite semester de också ;-)

Det finns flera ”engelska” restauranger  nere vid playan och jag gissar att de har öppet hela vintern. Det verkligen kryllar av engelsmän här. En dag ”köpte” vi lite internet nere på en av restaurangerna till priset av ett glas vin och en kaffe. Snabbt och bra nät där.

Vår pool är tom nu så det är ingen ide’ att bada i den…. Tror att det var rätt kallt i den på slutet!

Det finns många sädesärlor här. Kan inte låta bli att undra om det är någon av dom  som brukar vara på vår badbrygga på somrarna…..

Stor lycka, jag har hittat en hälsokostaffär här. Det är en dansk ”tjej” som har den, Anni heter hon. Hittade t.o.m glutenfritt bröd där, började att  bli rätt trött på majskexen som jag har ätit hittills. Plus en massa andra saker som jag brukar att köpa, seltin, örtsalt m.m. Kanon! Det finns många affärer i den här lilla sta’n. I går handlade jag på en pytteliten garnaffär där det satt en hel hög spanska damer och stickade. Kände mig rätt uttittad när jag försökte tränga mig fram mellan dom och  hitta ett ullgarn till Jullans sockor. En dam ”glodde” på mig och jag försökte mig på ett leende men det hade jag inget för  :-). De är rätt svårflörtade spanjorskorna…..Såg allmänt ilsken ut, ja inte jag då utan den spanska damen i fråga! Men jag hittade ett garn i alla fall så nu är de på G, Julia! Å’ förresten lycka till i morgon gumman <3.

Häromdagen när det regnade mest hela dagen insåg jag att jag glömt att ta med mig några spel och inte ens kortlekarna har jag kommit ihåg. Har lagt in en ”beställning” till Julia tills hon kommer ner :-)

Jag har också insett att jag har för mycket kläder med mig så tills nästa år kan jag prioritera om min packning ;-) Jag lär så länge jag lever….

Idag har Selma och jag haft en liten tete a’ tete…. Om man nu kan kalla det för det när jag klippte henne. Så nu är hon kortklippt och fin igen <3

Hörde att käre bror skriver ut mina inlägg så modern Ulla också får läsa det jag skrivit. Kram på dig modern!

Ha de’ och kramis!

 

 

 

Behandlingar

Publicerad 2012-11-05 22:56:28 i Allmänt,

Idag har jag ”fyllt år” igen ;-) Utnyttjat presenten från mina barn <3 Tusen tack! Jag har varit på Hot-Stone-massage (första gången för mig), ansiktsbehandling och manikyr. Tre timmar av riktigt må gott! Massagen var mjuk och behaglig och i kombination med varma stenar var det jätteskönt. En annorlunda upplevelse! Efter ansiktsbehandlingen och manikyren så är jag nu mjuk i ansiktet och röd om naglarna. När vi var på det stora köpcentret i Marbella häromdagen så var det en tjej som gav mig ett prov på en ögonsalva och så skulle hon absolut massera in en kräm med collagen i halva mitt ansikte. Hon trodde väl att hon hade haffat en blivande kund, med rynkor…, som skulle köpa en kräm som kostade 300 €, men idag BARA 95 €!!!!! Som tur var kom mannen och räddade mig. Jag är ju inte den typen precis, som brukar köpa krämer i den prisklassen :-) I mitten på köpcentret stod en jättestor julgran. Men idag har jag lärt mig att de firar inte jul här som vi brukar, utan den 6:e januari i stället då de har de en stor fiesta med parader och barnen får presenter. I morse när vi vaknade var det soligt och fint och vi intog morgon-kaffet på balkongen. Det var så skönt, men under dagen har det mulnat på och i kväll regnar det igen. Ser inte ut som det ska bli något vidare väder i veckan, men vi får se hur det blir. Det har ju inte regnat nästan nå’nting förut i år så naturen är väl glad åt dropparna som kommer. Att det se’n är när vi kommit hit….Inga kommentarer ;-) I kväll hade vi bestämt oss för att leta reda på den nordiska föreningen som finns här och har träff på måndagskvällar. Vi hittade restaurangen där det skulle vara men där var det ”soprent”. Inte en människa där! Vi får väl forska lite mera i det och kolla nästa måndag. De har en massa aktiviteter och ett bibliotek bl.a. Kan vara skoj att vara med på lite saker. Selma fick stanna hemma när vi var iväg, hon är ju med på det mesta vi gör annars, men hon gick snällt och lade sig som en snäll vovve. I morgon är det 25 år se’n det sa ”klick”…. Mannen och jag har alltså jubileum i morgon <3 Det är ju inte klokt vad tiden går, men bevisligen så blir vi ju äldre! Det föds en massa små ”bebbar” där hemma! Underbart :-) Grattis Cecilia till lilla dottern! Grattis Catti till lille Kalle (å’ på Evas födelsedag )! Grattis farmor Sussi till lilla Lovis! Bra gjort :-) Ha det så gott allihop! Kramis

November

Publicerad 2012-11-03 16:25:39 i Allmänt,

Tänk, nu har vi varit här drygt i en månad. Vad tiden rusar iväg. Vädret har varit till och från, men det gör inte så mycket att det är lite regnigt ibland när det ändå är ca 18-20 grader. När solen skiner är det desto varmare. Kan tycka lite synd om turisterna (vad är vi då????) som bor på hotellet bredvid oss när de tittar ut på sina balkonger och det inte är ”playa-väder”. Har man bara en eller två veckor här så vill man ju ha sol varje dag! Har hört mycket svenska den här veckan, det beror väl på att det är vecka 44 och höstlov.

I går tog vi en riktigt ”långtur” till Marbella och Malaga. Det var drygt en timmes bilfärd till Marbella efter Medelhavsmotorvägen. En liten bit betalväg på den också, som kostade 4,40 € enkel väg. Det går ju att välja en annan väg  men betalvägen är  snabbast och bäst. Det är så otroligt vackert efter vägen, med massor med höga broar (ni får blunda, Julia och Erica) och tunnlar. Utsikten över havet är helt otrolig! Så mycket odlingar av alla de sorter. Fantastiskt :-)

I Marbella letade vi reda på ett JÄTTE-stort köpcenter, Canada, där det finns 280 butiker….Mallen i USA kan slänga sig i väggen ;-) Det var riktigt tjusigt där med marmorväggar och marmorgolv. Finns bl.a Sephora där Julia…. HM, underklädesaffär som heter nå’t på Victoria, (inte Secret men det skulle nog anspela på det) och så orsaken till att vi åkte dit, App-store. Där inhandlade vi en I-phone 4s! 5:an måste man förbeställa och det hade vi inte tid med ;-). Äntligen så har vi en ordentlig telefon igen…. Nu ska det bara till ett nytt sim-kort som måste beställas i Sverige. Med assistens av Jonas så fick jag igång det mesta utom mailen. Tur vi har barn som kan hjälpa oss med sån’t och se’n goa vänner som vidarebefodrar  vår eftersända post hit, tack Jonas, Erica och Mai :-)

På vägen hem stannade vi till på Ikea i Malaga. Det ligger alldeles bredvid flygplatsen så planen startade alldeles över huvudet på en om man var ute på parkeringen. Vilket jättevaruhus Ikea har här och va’ med folk! Deras dagskassa skulle jag gärna ta emot :-) Vi inhandlade lite prylar som behövdes här hemma, bl.a bestick (fy vilka konstiga det finns i den här lägenheten), underlakan (vill ha ett eget..), de obligatoriska servetterna, m.m och så handlade jag lite mat och en flaska glögg ….. Där fanns det mycket godsaker!

Det finns en Supermercado inte så lång härifrån som jag kollade in idag. Där fanns det också mycket att handla, bl.a svenskt hårdbröd. Det märks att det är mycket nordbor här.

Vi lagar vår mat härhemma och går sällan ut och äter men ett glas vin eller en öl kan slinka ner på en uteservering ibland. Billigaste vinet som jag förtärt ute kostade 1,50 € och det dyraste 2,50 €. Ölen håller sig i ungefär samma prisklass. Det är mysigt att sitta nere vid Burrianastranden  på en uteservering och titta på folk. Massor med engelsmän här. Vår närmaste granne här är engelsman. En trevlig ”kille” som presenterade sig som ”a kind of a writer”. Frågade vad han skrev men vet inte om jag blev så klokare för det :-)

Nu är det snart dags att fixa lite middag till oss!

Ha de’ och kramis!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela