stinaispanien.blogg.se

Mitt första år som "friherrinna"!

France

Publicerad 2012-09-27 22:06:00 i Allmänt,

 Efter att ha sovit på ett fint hotell i Mulhouse så "studsade" vi upp och packade ihop, betalade (Selma fick bo gratis), matade in Malin (rösten på Navigon heter så) och drog iväg ner på motorvägen i ett vackert Frankrike. Måste säga att det är en otroligt vacker natur, både i Tyskland och Frankrike. Mycket kuperat, grönt och fint, å' här i sydfrankrike är det enormt med vinodlingar!  Det var väl inte över sig varmt när vi startade i Schleswig, men det blev :-) På vissa ställen upp till 22 grader! Kan inte säga att jag lider :-)
Vi stannade efter nå'n timme och inmundigade en enkel sk. frukost. Jag lyckades hitta en drickyoughurt medan mannen hittade, till sin stora lycka, en croissant. Gamla minnen från det vi var i Paris!
Mumsigt tycker mannen!
Det är absolut inga problem att hitta rastställen efter vägen. Det fullkomligt kryllar av dom. Stor lycka när det behövs kissas, både för mig och Selma!
Många av vägarna här är betalvägar. Det är bara att hosta upp lite slantar så får man åka på fantastiskt bra vägar. Det är mycket vägarbeten så de håller verkligen efter sina fina vägar. Vår Renault har  kommit på hemmaplan. Här är det otroligt mycket franska bilar (konstigt va?). Kan nämnas att vi sett några Volvo och Saab också ;-) Så många biltransporter som går här på vägarna har jag aldrig sett i hela mitt liv (å' det är långt de'...)
 
 
 
 
 
Vilken känsla att komma ut i värmen och känna av medelhavskänslan :-) Buskar som blommar och de första palmerna som  vi såg i Nimes. Se'n en lite skojig skylt om tjuvarna efter vägarna... den satt på en rastplats. Gäller att ha koll på sina prylar :-)
Navigon tog oss bekvämt förbi en del storstäder idag, bl.a. Lyon. Känns rätt overkligt att vi är här och kör omkring.
Till slut så var vi framme vid vårt delmål, Narbonne, som ligger på franska rivieran. Vi hittade, nja det var Malin på Navigon som hittade, ett hotell bredvid vägen och där checkade vi in. Inga problem med hundar här inte. Helt annan inställning till hundar än vad vi i Sverige har. Selma har varit med oss på restaurang i kväll. Vi tröttnade på vägkrogsmat så vi inmundiga god grillmat på en restaurang alldeles bredvid vårt hotell. Bakad potatis, mumma för en mage som fått så många pommes frites på sista tiden.
    
Lyckan är fullkomlig för Sema när hon får följa oss överallt! 
Här sitter jag och sköter mina åtaganden....om man nu kan kalla det så när man bloggar:-)
Nu är det dags att krypa i säng för att samla krafter inför morgonen då vi ska ta ett delmål till,i Spanien och våldgästa kära moster och morbror som tillbringar en månad i Torreveija.
Bon Nuit!
 

Från Kungälv till Mulhouse

Publicerad 2012-09-26 22:24:31 i Allmänt,

På tisdagmorgon så var det så dags! Vi packade in allt igen plus Jullan... Men henne lämnade vi av inne i Göteborg så att hon kan sköta sina studier :-) Om jag säger som så, så var det väldigt pirrigt i magen innan vi kom iväg! Yrsligt skulle mina barn säga....
Vi drog oss så mot Malmö och jättebron över till Danmark. I Malmö var det 16 grader varmt och det var så skönt om man jämför med de 8 grader som var i Kungälv. Det känns helt okey när det går åt det hållet och det ska väl plussas på några fler grader ju längre ner vi kommer!
Det var många häftiga broar att ta sig över innan vi tog oss genom Danmark! Jättefina vägar hela tiden och lätt att ta sig fram. Det är ju inte hel fel heller att mannen  gillar att köra och som det känns tryggt att åka med ;-) Men jag tror aldrig att jag sett så många tradare på några dagar! Det fullständigt kryllar av dom! Trafiken är otrolig tät och snabb men det funkar jättebra.Men ett stort tack till Jonas som hjälpte oss med Navigon! Annars vet jag inte hur vi skulle ha tagit oss fram överallt.
Vi tog oss in i Tyskland på tisdagkväll och hittade ett litet mysigt hotell i Schleswig som vi tog in på. Inte en kommentar om att ha hund med sig. Helt okey alltså! Ett par hade t.o.m sin hund med sig i restaurangen. Men då fick Selma stanna på rummet och vakta....
 En öl var mannen värd efter en dag bakom ratten! 
Nu har vi alltså tagit oss igenom Tyskland och har  hamnat i Mulhouse i Frankrike. Det har rullat på ca 90 mil idag. Vi har checkat in på ett hotell som har frit internet så nu har vi haft lite kontakt med de där hemma. Ära vare internet :-)  Semlan kostade 10 euro på det här hotellet. Men det är hon värd, många gånger om ;-)
Nu lockar duschen och sängen efter det så att vi orkar med morgondagen också!
Sov så gott!
 
 

Mot Spanien

Publicerad 2012-09-24 09:21:13 i Allmänt,

Då var det alltså dags, det är bevisligen höst nu! Så då var det bara "att göra vinter" på Vallen genom att slänga alla fina blommor (som blommade som finast i september ....) och ta upp båtar och bryggor (det låter som vi har många, men vi har två av varje) och ställa undan bord och stolar. Brukar vara en tung stund men i år så var det inte alls så, av förklarliga skäl :-) När vi vaknade sista morgonen innan avfärd så var det 0-gradigt och frost!
 
På fredagen packade vi (nåja, mannen då) bilen full med ALLT som behövs för sju månader borta. Tror jag har kommit ihåg det mesta, men det visar väl sig. Har med mig lite varma kläder om det skulle bli kallt, men vägrar att ta med mig kängor! Blir det snö och kallt där nere då går jag inte ut.... Vi har ju lite dåliga erfarenheter av vädret när vi är ute på våra resor. Selma var väldigt orolig när vi packade så hon gjorde sitt bästa för att se ut som en resväska :-).
Här sitter Selma väl inpackad med sitt bilbälte och i sin sköna säng! Mycket prylar som skulle med men till vårt försvar ska sägas att en hel del lämnades i Årjäng, jag släpar inte med blommor till Spanien!
Vi åkte så ifrån vårt älskade Känna och tillbringade ett antal timmar i Renaulten innan vi landade i Värmland. Härligt att bli emottagen av barn-barnens kramar och pussar och inte att förglömma hundarnas glada svansviftande! Där på "Djurgården" bor nu ännu en liten, med betoning på liten, varelse! Hon heter Vera och är det minsta man kan ha i hundväg.
Å' eftersom det är jättekallt ute och så här små hundar utan päls fryser så mycket så stickade jag en koftliknande värmare till henne :-)
Lilla Vera har en syster som jag gärna skulle ta mig an......
Innan vi åkte vidare på söndagen så var vi på Årjängstravet och hejade på Fanny som så duktigt tävlade i Monte' (tror jag att det stavas). Stolt mormor som tittade på! Efter det så var det dags att kramas hejdå och åka vidare.
Letade oss genom Värmlandsskogarna och hamnade till slut i Kungälv efter att vi hämtat upp Jullan i Göteborg. Tänk vilken gåva att ha så många barn och barn-barn som vi har <3, och nu har vi träffat alla inom en kort tid och det är inte så vanligt.
Här är några av våra underbara tjejer!
Idag ska vi hjälpa Jullan med att frakta in lite prylar till sin nya hemstad Göteborg och så har vi fått äran att hämta de två små godingarna på "Fritids" och "Dagis". I morgon så börjar vi vår långa resa ner genom Europa...
Det är inte alls så tokigt att vara Friherrinna ska ni veta ;-)!
Sköt om er och klä er ordentligt i höstkylan!
 
 
 
 
 
 
 

På G igen....

Publicerad 2012-09-16 21:00:41 i Allmänt,

Så är det dax igen :-) Nu ska mannen och jag (och hunden Selma, som får följa den här gången) ut på ett nytt äventyr! Nu som friherrinna och "pensionist"! Selma är nychippad, nyvaccinerad och med ett EU-pass:-) Jo då, hon har t.o.m ett kort i det. Så fin så! Det känns helt underbart att vi är lediga och kan planera våra dagar precis som vi vill!
 
Här är Selma alldeles nyfriserad inför sin första Spaniensemester!
Den här gången styr vi kosan mot ett varmare (hoppas jag) land än Wisconsin :-) Där fick vi uppleva den sämsta vintern/våren/sommaren de haft på länge. Lite skillnad mot för i år då de har haft sååå varmt och torrt! Hmmm... 
Vårt mål den här vintern är Nerja i Spanien. Där ska det vara så mysigt, enligt många som varit där. Vi har själva inte varit på spanska fastlandet så det blir en ny erfarenhet. Sju månader är det planerat att vi ska vara borta. 
Vi börjar vår långa bilresa nu på fredag med att åka ner till Årjäng för att avnjuta några dagar med gänget där. Se'n har vi ju två barn i Göteborgstrakten nu, så på söndag tar vi nästa sväng till dom. Vi har ju faktiskt börjat vår säga hej-sejour redan i helgen med att vi varit till Knivsta och Gävle. Vi har ju några barn och barn-barn att säga hej till ;-) Se'n har vi ju Skype att ta till när längtan blir för stor!
Eftersom varken mannen eller jag är några vinterfantaster så hoppas vi på en snöfri och varm vinter därnere :-) Det ska i alla fall vara varmare än här....
Så nu har vi en vecka framför oss med en massa fixa inför vår resa. Det ska vintras här på Vallen, packas (inte bara, när det gäller för sju månader) och nå't så tråkigt som ett tandläkarbesök... Lilla Modern ska också få ett besök och så ska jag bunkra lite på Hälsokraft ;-)
Den "inrutade" bungalowen ska bli vår bostad ett tag framöver, tror att vi kan vänja oss :-)
Vi ser verkligen fram emot vårt nya äventyr! Om du har lust så kan du "följa med oss" här!
 Sköt om er och kram från Känna :-)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela