stinaispanien.blogg.se

Mitt första år som "friherrinna"!

Några bilder!

Publicerad 2012-10-30 20:35:00 i Allmänt,

 
 Jag har lyckats att få ner några bilder nu :-) Det tar sig sa mordbrännaren.....
Här är utsikten upp mot några av bergen som finns här. Syns lite av havet där men bilden med havsutsikten har jag inte lyckats få ner än....Men skam den som ger sig!
Den här poolen finns på gården. Gissar att det är rätt kallt där nu! Den töms säkert över vintern så jag får testa den fram i vår i stället.
Idag har vi haft det grått och regnigt, ungefär 15 grader. Men mannen var nyss ut och kollade på YR och de lovar 22 grader några dagar framåt :-) Vi hoppas på det, vore skönt att få vara ute i solen igen...
Måste klämma in ett olivträd också. Är helt fascinerad av alla träd som finns överallt. Jag som är en riktig olivälskare :-)
Ha' de! Kramis
 


 
 
 
 
 

Vi börjar bli hemmastadda :-)

Publicerad 2012-10-30 08:36:32 i Allmänt,

18 grader och halvsol, helt okey den 29 oktober. Skönt väder att promenera i. Har vankat runt i omgivningarna och tittat på alla fantastiska trädgårdar som finns här. Änglatrumpeter, stora som träd, häckar av de där otroligt fina blommorna som börjar på b… och  slutar på ville men som jag inte vet hur de stavas ;-). De finns i många fin färger! Hibiskus också stora, gula, röda rosa bl.a. Husen är överlag vita och de flesta har galler för fönster och dörrar. Det har även vi fast vi bor på 4:e våningen, bara för att det är loftgångar till lägenheterna. Trycker mig fortfarande mot väggen när vi går från hissen till vår dörr….Känns lite yrsligt  men det går säkert  över efter ett tag :-) När vi var till Toni idag, som vi hyr lägenheten genom, så fick vi en nyckel till takterassen på vårt hus. Den ligger på 7:e våningen, puh! Vi var naturligtvis dit och tittade, det var högt, men rätt inbyggt så det är säkert skönt att ligga där och sola. Det finns ju en pool här också men den är på markplan, tack och lov. Har inte känt på vattnet än men jag gissar att det är kallt…..

”På andra sidan” finns en Asiatisk basar, en affär som har allt man kan behöva eller inte :-) Dit har vi varit idag och handlat på oss saker som vi tycker saknas här. Köpt ny skärbräda bl.a. Vet ni hur äcklig en gammal plastskärbräda kan vara? Dom som fanns här har fått gått hädan nu. Jag har också köpt en fin mortel i sten. Har haft nå’n förut men jag har ingen aning var den är nu…6 euro för en fin mortel tycker jag är billigt. Det är billigt att leva här, maten är mycket biligare för att inte prata om vinet ;-) 6-7 kronor för en liter vin! Nu finns det ju mycket dyrare förstås men ett enkelt gott vin är det.

Selma fyller tio år i morgon! Vår älskade lilla hund, hon är en riktigt gammal dam nu. Kan höra att hon säger till mig ”kasta inte sten när du sitter i glashus”…. Å’ hon har ju rätt. Vi är väl ungefär jämngamla om man räknar hundår. Vi var till en kombinerad djuraffär/veterinär och köpte hundmat, och present till Selma. Då registrerade vi Selma med sitt chipnummer här i Spanien. Så nu finns hon här i rullorna också…det gör inte vi!

När vi bytte boende bytte vi upp oss när det gäller tv också. Fick en fin platt-tv mot en gammal tjock-tv. Men tyvärr bytte vi bort en massa kanaler som vi lärt oss att titta på, alla mina Let’s dance bl.a ;-(

Trodde först att vi bara hade spanska kanaler här och då kan man ju hålla sig för skratt, för så haj på spanska är vi inte att det är okey att titta på filmer som är dubbade från engelska till spanska. Men skam den som ger sig, mannen hittade till slut BBC och CNN så nu kan vi hänga med vad som händer i världen. Just nu är det inte så mycket världsproblem utan den annalkande orkanen som ska drabba USA. Jag säger bara det, stackars dom. 

Ha' de! Kramis

Färdigflyttade

Publicerad 2012-10-28 19:44:13 i Allmänt,

Ja, man kan ju inte säga att jag varit så flitig på att blogga precis, men det har varit några dagar som jag inte kommit ut på nätet med min dator :-(  Hoppas det ska fungera bättre nu…

Nu har vi alltså flyttat från ”vår” stora fyra, som låg mitt i smeten på Calle Antonio Millon, till en lägenhet som ligger ovanför Burrianastranden, med två sovrum och ett kombinerat allrum/kök. Den ligger högt, på fjärde våningen, med en underbar utsikt över havet från balkongen och utsikt över bergen från köket. Den är lite mera ”lagom” för oss och är mera på ”turistsidan”.  Det är en lite lugnare och mera turistisk del av sta’n. Det var ”lite livat” vissa nätter på ”andra sidan”. Hörde både gråt, bråk och mycket skratt vissa nätter. Se’n tror jag att många av spanjorerna är lite döva…De pratar så himla högt och bryr sig inte ett dugg om att det ekar mellan husen. Det är mycket som påminner om Känna i den här lägenheten, varmvattnet och spisen går på gasol och elen är så dyr så man måste snåla med den. På Känna får vi ju vår el ifrån batterier som laddas av solen…å’ det vet ju alla hur mycket sol det är i Sverige (åtminstone i år då ;-) )Så har vi utsikt över sjön, även om den här sjön är ”lite” större.

Selma var lite bekymrad när vi började att packa igen. Vi har ju varit på resande fot rätt länge nu. Men ”bara min bädd är med så är jag nöjd” tror jag hon tänkte. Lite som ”Där jag hänger min hatt….”

Vädret har varit lite till och från den sista tiden, sol, moln och regn. Graderna håller sig ändå kring 17-20 grader när det är som sämst och på de soliga dagarna är det så skönt, som svensk sommar när den är som bäst. När det regnar här så är det ordentligt. Det vräker ner och man blir blöt som en ”dränkt katt”, eller hur Ulla?

Vi tog en tur ut på vischan en dag, det är inte så långt dit J, och tog en promenad upp i bergen. Det gick ju bra ända tills det blev en avgrund på sidan om vägen…Jo det är sant, åtminstone i mina ögon! Då vände vi och hann precis tillbaka till bilen innan det kom ett ösregn. Viken tur mannen har som har mig, annars har han blivit jätteblöt!!!

I kväll har vi börjat att utforska den här delen av sta’n. Hej å hå, jag som precis lärt mig att hitta på den ”andra sidan”. Men det ska jag väl också klara av, har ju en levande kompass med mig J.

Ska försöka att lägga in lite kort på bloggen också, om allt är på min sida, d.v.s om nätet vill vara snabbt så länge så att jag hinner ;-)

Hörde att ni har det riktigt kallt och snö redan! ”Inte loligt”, eller hur Jonas?

Ha de'! Kramis

Varmt och skönt

Publicerad 2012-10-23 19:38:04 i Allmänt,

Nu har vi haft några underbara dagar igen, varmt och skönt. Vi promenerar på playan och njuter av solen. Selma älskar att springa efter pinnar och tar ut sig  ibland så när vi går hem, fäller hon ner svansen och stannar och ser ut som att "nu går jag inte ett steg till...." Idag fick jag bära henne en sväng men när vi kommit hem så verkade det som hon glömt hur trött hon var för då tog hon sin leksak och så var det full speed på henne igen :-)
Det var mer folk på  stranden idag igen. Det är nog "sista sucken" nu för charterturisterna, gissar jag. Å' Julia, det finns de som har speedos här, puh ;-( 
Vi har sakta men säkert fått en vardag här. Vi tar ett steg i taget och lär oss att leva efer devisen "manana".... Tittar t.o.m på spanska vädret och slår i ordboken på ord som vi inte förstår :-) Vi har i alla fall tränat på räkneorden och veckans dagar nu så att de sitter ganska bra. Uttalet är väl sådär men skam den som ger sig!
En av promenaderna idag tog oss ner på sta'n och där letade jag upp en salong som ger massage och andra behandlingar. Har fortfarande en outnyttjad present från mina underbara "ungar". Så nu ska jag boka och ha en heldag med behandlingar ;-) Det ska bli skönt!
I morgon åker moster och morbror hem till kalla Sverige efter deras vistelse här i Spanien! Känns lite tomt, tycker jag, då det varit mysigt att haft dom så "nära" och att vi haft jättetreliga dagar tillsammans. Ha en bra resa hem och sköt om er, Inger och Göran <3
Ska bli några dagar med lite sämre väder, säger dom på tv. Det har vi förstått av tjejen som visar vädret och som absolut måste vara med i Guiness rekordbok, med flest ord i minuten. Herre min, vad hon pratar fort och mycket! Finns inte en susning att hinna med och förstå vad hon säger :-)
Fick rapport idag att det har varit halkit där hemma...Usch och fy! Kör försiktigt!
Ha de'! Kram,kram!

Dåligt nät...

Publicerad 2012-10-20 18:36:54 i Allmänt,

Jag vet inte om det är rätt, men det känns som om Spanien är ett U-land när det gäller internetuppkopplingar ;-) Det vi har är så segt och ibland kommer jag inte ut på nätet alls. Att ladda upp kort här på bloggen verkar vara helt omöjligt just nu. Finns inte så många alternativ heller så vi får väl kämpa på så här så länge. Men min koll på FB är nästan lika med noll......Igår tog vi lilla Macen i väskan och tog en promenad ner på baksidan av restaurangen som vi har varit på och där vi haft snabbt internet. Där "tjyvade" jag lite nät och skickade några mail i alla fall :-) Tråkigast är att jag inte kan skypa med "ungarna". Hoppas att det blir bättre framöver.
Nu har vi haft två dagar med mulet väder och lite regn, ca 17 grader. Det är så roligt att se skillnaden på turisterna och spanjorerna när det gäller klädseln. Det är shorts och linnen kontra varma jackor och långbyxor!
Idag tog vi en liten biltur och kollade in lite småstränder runt om här. Var till Maro som är en liten by ca en halv mil härifrån. Var ner till deras playa och kollade. Men fy för den, vilka smala små vägar som ligger högt och slingrar sig fram :-( Inte min grej att åka på så'na. Jag får lite smått panik. Håller mig hellre på de stora vägarna även om de också slingrar sig fram på vissa ställen. Är en liten fegis ja'.....
Med risk för att bli tjatig, vi har inte fått igång vårt spanska teleabbonemang :-( Nästa vecka blir det en tur till Velez-Malaga igen. Hoppet är det sista som överger en! På tal om telefoner, idag fick jag ett mail om att mannens I-phone, eller ja, f.d,  är i Marroco :-( Har något som heter Hitta min I-phone på datorn, och nu har någon kopplat upp den på nätet i Afrika.....Så där är den :-(  Min I-phone har inte gett något livstecken ifrån sig än. Vi får väl se..
Jag har kommit igång med mitt sockstickande igen, så Erica nu är snart dina sockar färdiga. Lika roligt att sticka nu som det var i USA. Böckerna som vi läser är på svenska och dom börjar ta slut så vi hoppas på att hitta några nya någonstans eller att vi får något besök från Sverige som kan ta med sig några ;-).
Vi har träffat en tjej, med en liten hund, när vi varit ute på promenad med Selma, som bor i huset bredvid oss. Hon är från Gävle och har jobbat här nere i två år. Hon har börjat tröttna lite på systemet här nere med bl.a siesta, vilket innebär att hon har tre timmar ledigt mitt på dagen och jobbar se'n till åtta på kvällen så hon funderar på att flytta hemöver igen. Det är ju lite som att jobba med "delad tur" vilket säkert inte är någon höjdare.
Men nu tittar solen fram igen :-) I morgon ska det bli fint väder igen så då får vi ut och lapa lite sol. Skönt! 
I kväll ska jag titta på det engelska Let's dance. Roligt att följa lite serier här också. Nu ska vi ta en kopp kaffe på balkongen innan solen försvinner!
Kramis på er!
 

Födelsedag igen :-)

Publicerad 2012-10-17 21:28:46 i Allmänt,

 
På förmiddagen idag så ringde en trevlig tjej, Marie, på uppdrag av Sussi och Janne, och bjöd oss till Burriana-stranden. Hon hade fått i uppgift att ge mig min födelsepresent som Sussi och Janne hade planerat. Vi skulle få en stranddag, med solstolar och parasoll  bl.a. Eftersom vi har vår lila "bebbe" med oss medförde det lite problem eftersom hundar inte få vara på stranden och vi vill inte lämna henne ensam så långa stunder MEN resten av presenten tog vi emot med öppna armar! Det var till att börja med en helt otroligt god paella-lunch (den bästa i Nerja enligt källor som har varit här förr....) med en hel karaff öl :-) Vill bara säga att jag drack bara ett glas medan mannen gjorde sitt bästa för att tömma den innan han gick därifrån!
 
Det var fantastiskt gott!  Jag har fått använda mina sommar-klänningar i år också :-) De har ju inte blivit utnötta i Sverige precis....
Sedan innefattade presenten även en massage på stranden. Himlars vad skönt det var, och behövligt! Det var länge sedan min kropp fick sig en genomgång. Tjejen som masserade mig var från Thailand och hon var superduktig! Se, det var ingen dålig present!!!Tusen tack snälla Sussi och Janne <3
Här tackar jag trevliga Marie som hjälpt till att fixa allt!
Efter det var det skönt att åka hem och bara ta det lugnt. Vi har en underbar eftermiddags-sol på vår balkong så det är ljuvligt att sitta där och läsa. Vi har fortfarande ljuvligt varma sommardagar här. Ofattbart, mitten av oktober och det är så skönt :-)
Sådana här olivträd finns det överallt. För mig som älskar oliver är det helt fantastiskt att se dom. Nu är dom inte mogna än men det är känslan av att se alla träden!
Kvällspromenaden i dag gick ner mot centrum, men när vi närmade oss kyrkan, ca 100-150 m därifrån slog Selma ner svansen och ville inte gå längre... Klok som en pudel, eller..... Vi gick förbi en veterinär också och de hade små kattungar där så jag måste naturligtvis gå in dit och titta. Söta, rädda, små varelser som fräste när jag pratade med dom :-(  Mannen stannade utanför med Selma men hon var livrädd och ville bara gå därifrån. Hon måste känt lukten av "djurdoktorn" och där ville hon då inte vara. 
Det var dagens rapport! Ha det så bra och klä på er så att ni inte fryser ;-)

Ännu är det soliga da'r :-)

Publicerad 2012-10-16 20:32:56 i Allmänt,

 

Svårt att fatta när det visas snöbilder hemifrån, på FB, att vi fortfarande har svensk sommarvärme här! Men 400 mil norrut är ju en bra bit bort så det är kanske inte så konstigt. Men snö i oktober.... det tycker jag är alldeles för tidigt! Det kanske förklarar varför vi söker oss bort från vintern i Sverige...;-)
I dag har vi tillbringat några timmar på playan. Inte speciellt trångt där, om man säger så. Men skönt tycker vi, när vi slår oss ner med parasoll och solstol. Parasollet mest för Selmas skull, idag var det inte för varmt utan skönt att sitta i solen utan skydd. På morgonpromenade med Selma har mannen faktiskt långa byxor på sig nu. Känns att det har blivit kyligare på morgnarna och kvällarna bara på de här veckorna se'n vi kom hit. Gäller att ta på sig en kofta när vi flanerar ner på sta'n på kvällstid.
Mannen, som är en riktig kattmänniska, hittar de små liven överallt :-) På hemväg från en av våra kvällspromenader hittade han den här välmående missen på en stol vid en restaurang. Tros inte katten uppskattade blixten i ögonen där han vilade, antagligen efter en välförtjänt måltid!
Det finns ett ställe inne i Nerja som heter Europabalkongen, det ligger mitt i sta'n och är som en klippa ut i havet, med en inbyggd restaurang i. Riktig turistmagnet! På torget som också är i närheten ligger kyrkan och jag gissar att det mesta som händer här vid Fiester m.m sker där. Häromkvällen när vi satt där dök det upp  en modell och två fotografer som knäppte kort där i solnedgången. Mannen var inte sen att hänga på.....
I morgon ska vi ut på något som jag inte har en aning om vad det är..... Låter underligt, men jag fick i present ett kuvert av våra goda vänner Sussi och Janne, innan vi åkte ner hit som jag skulle öppna på min födelsedag. Nu var det ju så att de spanska tjuvarna tog det samtidigt som de tog min handväska så jag fick snällt be om ett mail i stället :-) I det står det att jag ska få ett samtal från någon och se'n ska vi till Europabalkongen för vidare instruktioner....Spännande! Det ska ske i morgon :-)
Vi har fortfarande inte fått någon ordning på vårt teleabbonemang genom Holiday Phone. Vi har varit till ett stort köpcentrum i Velez-Malaga tre gånger nu för att försöka få igång det...Men fortfarande funkar det inte :-( Vet inte hur många gånger de sagt att det kan ta ett tag, ibland fem minuter, ibland tjugo minuter och idag sa de två dagar....."manana". Så ni som fått 08-numret av mig, det funkar inte än.... P.g.a de spanska bovarna igen, eftersom vi fick lov att låsa kortet. Vi har ju mannens kontantkort som funkar men det kostar ju skjortan att ringa med det! Men,men vi är ju i Spanien och allt är ju inte som hemma här.
När vi åkte hem från köpcentret igår åkte vi inte motorvägen utan tog den gamla vägen som gick bredvid havet. Jättevackert var det men med massor av höga hus och hotell. Riktigt turiststråk. Men det fanns även stora fina nybyggda hus som var alldeles tomma. Det syns att det är tuffa tider här. Massor med lägenheter till salu och som hyrs ut. Lilla Nerja har en helt annan charm, tycker jag, än de stora turistområdena. Här är det fortfarande som en småstad, ca 20 000 invånare, men ca dubbelt mycket under högsäsongen. Kommer nog att bli lugnare här när vi kommer in i november.
Här är ett av ekipagen som skjutsade runt de festande spanjorerna på deras Natinaldag! Fina va?
Nu ska jag sätta mig bredvid mannen och avnjuta lite engelsk tv, vilket det är det mesta vi tittar på här. De spanska  kanalerna är så svåra att förstå....Vi har hittat en bra radiokanal här som spelar gamla godingar, idag spelade de "Hooked on a feeling" med Bjärn Skifs....;-)
Ha det gott och kram på er!

Fiesta, fiesta....

Publicerad 2012-10-14 14:10:52 i Allmänt,

 Nu har vi hamnat mitt i en Fiesta-period, tror jag :-) De flesta affärer är stängda och det är party, party överallt! I  fredags var det Spaniens nationaldag och då kryllade det av finklädda människor! De är så fina i sina klänningar. Inga "tanter" skäms för att visa sina former och de är så stolta när de trippar fram med blommor i håret. Många mödrar klär sina små flickor i samma typ av klänning som de själva har,och de är sååååå söta!
Kolla in det här gänget! Inte svårt att få ta kort på dom, bara att fråga, (med teckenspråk) och så ställer de så gärna upp sina barn.
Massor med restauranger flyttar ut på gatan, hög musik och jättefullt med folk. Det medför att bilar parkeras precis överallt. Verkar inte finnas någon parkeringsvakt här inte. Det var en upplevelse att se en dam som klämde in sin stora skåpbil mellan en moped och en fin Toyota Landcruiser....
Gör om det om ni kan .....
Det var massor med hästar och vagnar som körde runt med människor häromkring. De körde förbi på vår gata och rätt som det var stannade en, ner hoppade kusken och ställde sig och kissade mellan två bilar... "fräscht"....Hundarna här har inte heller så fint "toavett"! Nu är det väl mera hussarna och mattarnas fel när de låter hundarna bara sätta sig varsomhelst och det där med hundpåsar existerar visst inte här. Men vi sköter oss :-) Vi som är vana att gå runt Vågen och noggrant ta upp allt skit efter Selma ;-) 
Vi har haft besök av kära moster Inger och morbror Göran i några dagar. Vi hann med att besöka den vita staden Frigiliana och ta en tur med "Snoddaståget" där! Nåja, det var väl inte det tåget precis men det var bra lika. Då fick vi en guidning runt och det var intressant! Högt var det och branta stup, hua.... Fanns grottor i bergen som folk bott i förr i världen. Hur dom tog sig dit är ju en annan fråga! 
 
Vi hann även med en god trerätters middag nere på sta'n. Ca hundra kronor per person och då var det med öl och vin. 
En av kvällarna hamnade vi i en parad utanför kyrkan. Det var ett liv utan dess like med musik, kyrkklockor som klingade och massor med folk som samlades på torget vid Europabalkongen. Ut från kyrkan kom två jättestora föremål (vet egentligen inte vad det var....) med blomsterarrengemang och en massa figurer på som 16 stycken tappra män gungande bar fram. Eftersom vår nätuppkoppling är så seg just nu så blir det ingen bild på det men det kanske kommer ;-) Selma fick sin livs chock och skakade så jag fick blåhålla henne och gå därifrån. Nu har vi förstört henne så att så fort vi går ner utanför kyrkan och ,gud förbjude, kyrkklockorna ringer så blir hon jätterädd :-( Så det kan gå.....
Utsikten från vårt köksfönster vetter in mot gården och där har vi en granne som tvättar varje dag! Hon måste ha en jättefamilj, tvätta åt hela släkten eller ha tvättfobi (vad det nu är)! 
Stenarna nere på playan är helt otroligt fina. Det är ingen finkornig sand precis...å' ja, jag har redan tagit hem en stor, vit, fin sten som ska följa med hem till Känna ;-)                                                                            Efter ett av våra promenadstråk är buskarna så här vackra. Träden dignar av avocado (det har jag aldrig sett förut), citroner, apelsiner och oliver!
Vi har ett litet favvoställe dit vi går och tar oss ett glas vitt och en öl och där det är snabbt internet så att vi kan skypa med barnen. 
 Inköpt ett parasoll, check och en solstol , check! Vi är inte så flitiga på playan. Promenerar mycket och njuter av att sitta på balkongen och läsa i stället.
Mannen hittade ett nostalgiminne på en parkering, en Fiat 600 :-) Söt va?
När det gäller hårvård så sköter ju jag både mannens "kalufs" och Selmas man. Men min egen är det  lite svårare med så ju längre och mer ovårdad  jag blev så blev längtan efter en svensk frissa eller någon som förstod engelska rätt stor! Stor lycka när vi gick ner på sta'n och jag såg en nyöppnad salong som heter La Sueca och där jobbar en tjej som flyttat hit från Stockholm. Fick en tid snabbt och nu är jag nyklippt!
Det här var dagens rapport från Spanska solkusten! Ha det gott!
 

 



 

Äntligen internet :-)

Publicerad 2012-10-09 20:45:34 i Allmänt,

Kan man få abstinens av att inte ha internet???? Ja tydligtvis :-) Jag har haft det i alla fall! Tänk om nå'n sagt det till mig för något år sedan.... Då hade jag bara skrattat! Men se'n jag fick min lilla Mac och I-fånen så har jag levt med nätet! Nu har vi äntligen fixat till det så att vi har ett eget litet WIFI...
Nåja, nu är vi så då äntligen nere i Sydspanien och i Nerja. Efter ca 400 långa mil! Vet inte om jag ska erkänna det här, men det är mannen som styrt Renaulten i alla kilometrarna....Har erbjudit mig men det har inte behövts. Allt rullade på jättebra ner genom Europa ända till förra fredagen då vi inte hade turen på vår sida :-( Vi har verkligen tänkt oss för och varit försiktiga när vi stannat och inte lämnat bilen "ensam" Men vad hjälper det när de spanska bovarna lurade oss och snabbt som ögat norpade min väska och två st I-phones :-( Fan, fan, fan är  väl det minsta man kan säga. Det medförde en massa strul med spansk polis som INTE är så bra på engelska och vår spanska är ju under all kritik, än så länge ;-) Efter några timmars försening så styrde vi i alla fall kosan mot Torrevieja och kära moster och morbror. Ni har väl naturligtvis sett på tv om det hemska regnvädret som drabbade Spanien då... Gissa vilka som hamnade i det? Behövs inte så mycket fantasi för det va? Vi såg absolut inte ett jota men bilarna här rullade på rätt snabbt i alla fall och det var bara att hänga på. Vi klarade oss i alla fall från motorvägen som rasade ihop och flera människor som dog. Den vägen åkte vi på ner till Nerja på måndagen men då var den i alla fall avstängd! Här har tydligtvis inte regnat på hela sommaren, men när vi kom då kom allt ;-)
Vi blev varmt mottagna av moster och morbror med en god middag och gott vin innan vi tvärsomnade efter all spänning! Vi behöver inte alls så mycket äventyr...vi klarar oss utan det!
I Torrevieja hade vi några mysiga varma dagar. Svårt att fatta att det kan vara så varmt och skönt! Har ju liksom glömt hur det känns :-) Hann t.o.m ligga nere på playan en sväng. Vilken känsla! 
När vi hade våldgästat klart så åkte vi ca 40 mil till och kom så till Nerja! Ska inte bli långrandig med strul men allt var inte som vi planerat med vårt boende så vi fick ta in på ett nytt hotell och bo där i två dagar innan vi hittade en ny lägenhet som vi ska bo i till slutet av månaden. Se'n flyttar vi en gång till och där ska vi bo hela tiden innan vi letar oss hem till våren ;-) Här bor vi i en fyra med två badrum rätt centralt i sta'n. Nerja är inte så stort så det är lätt att ta sig fram per fot och nu har vi faktiskt börjat att hitta lite här. Vår kära lilla Navigon, som gjorde att det blev så enkelt att ta sig från punkt A till punkt B, har vi ju inte längre då de spanska tjuvarna lade beslag på den:-( Men det medför att jag får träna att vara kartläsare, och det är verkligen inte min starka sida! Men det funkar faktiskt riktigt bra, om jag får säga det själv....
Ja, så var det ju en födelsedag också...min :-) Ännu några siffror på ett papper, men firade gjorde vi! Med Cava och tillsammans med trevliga vänner från Göteborg! Finns ju hur många restauranger som helst här, i alla fall än så länge. Oktober är fortfarande högsäsong  och det kryllar av människor på gatorna. Kan tänka mig att det blir lite lugnare efter det och att många spanjorer tar egen semester sedan.
 
 
Här ser ni en 60-årig "dam" som provar en solhatt som inte köptes :-) Det är kanonfint väder hela dagarna och vi bleka svenskar tycker det är jättevarmt! Ser på spanjorerna, som haft upp mot 40 grader i sommar, att de tycker det börjar bli kyligare så de klär på sig lte mer. Men ca 25 grader räcker gott och väl för oss.
 
Selma hälsar att hon trivs bra bara hon får vara under parasollet vi köpte och gnaga lite på pinnar och springa efter stranden emellanåt. Hon är nöjd bara att hon får vara med :-) Hundar får inte vara på stranden enligt skyltar, men "perro" vad är det???? Vi håller oss på sidan av de stora playerna och än har ingen sagt nå't. Vi förstår ju inte spanska......
På tal om hundar så har vi hittat ett stort köpcenter några mil härifrån, och där finns en liten djuraffär. Gissa vad det har i skyltfönstret? Jo, hundvalpar.... Tror knappt det är sant :-(
Gissa om jag hade svårt att slita mig därifrån?
I morgon får vi besök av moster och morbror i några dagar, så då ska vi försöka visa runt lite grann. Vi handlade upp lite idag och himlars vad billigt det är. Att man så kan köpa vin på affären för ca 6 kr för en liter gör ju inte saken värre ;-) Besökte lokala marknaden idag. Trodde det skulle vara mer grönsaker och frukt men det var mest pryttlar och kläder. Som vilken marknad som helst där hemma...kanske med skillnad på priserna då. 
Nu är klockan snart 20.30 och det är riktigt mörkt här men fortfarande varmt så vi har balkongdörren öppen. Liv och rörelse på gatan. Lite skillnad från Våggatan ... Barnen är ute till sent, fast de börja skolan vid nio i morgon bitti. Finns flera stycken "dagis" här runt omkring. Alla väl inhägnade så man knappt ser över staketen. Vi har en skola här bredvid där föräldrar hämtar och lämnar vid grinden. Kommer de för sent och grinden är stängd så kommer de inte in den da'n..... 
Finns hur mycket som helst att berätta om men nu ska min pekfingervals få vila lite!
Ha det gott och hoppas att ni inte fryser allt för mycket ;-)
Kramis från Nerja

Framme i Nerja!

Publicerad 2012-10-02 18:23:22 i Allmänt,

Ja så är vi då äntligen här. Om de första dagarna varit en lugn färd söderöver så var inte fredagen det. Vi råkade både ut för  att bli rånade och det hemska regnovädret på vägen genom Spanien :-( Har varit utan WIFI ett tag så därför inget bloggande. Har tillbringat helgen med goa moster och morbror i Torrevieja och igår så anlände vi hit till Nerja. Underbart varmt och skönt och en gullig liten stad! Men nu ska vi dricka Cava med vänner och sedan inta en god middag på sta'n! 
Skål på er!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela