stinaispanien.blogg.se

Mitt första år som "friherrinna"!

Påskdagen!

Publicerad 2013-03-31 14:47:53 i Allmänt,

Jaha, så är det bara mannen, jag, Selma och Olle igen. En vecka går väldigt fort när man har trevligt :-) Vi har bl.a varit ute på en del utflykter. Att det se'n har varit ett helt okey väder är ju inte helt fel. Inte klarblå himmel men mest sol och värme och värmen har kommit för att stanna, hoppas jag... Vissa har ju solat mer än andra och det syntes, kan man säga ;-) Ingen nämd ingen glömd :-)
Har firat ännu ett födelsedagsbarn, på långfredagen fick mannen ändra en siffra i sin ålder. Det var hans tur att få fika på sängen och lite skönsång  och det sjöngs även från Årjäng (på telefonen då) och på skype grattades han av syskon och barn.
Våra fantastika rosor, som växer alldeles utanför vår altan, fick dela med sig av sina vackra blad och underbara doft. 
Under dagen blev det en tur till Frigiliana i sommarvärmen. En gullig bergsby där det var full fart på turismen. Nu märks det att lågsäsongen är på väg att övergå i högsäsong.
Vet inte om jag ska berätta att här åt mannen och jag våra första tapas.... Det var väldigt gott och det kommer vi att göra om ;-)
Peter och Annica älskar solen och värmen och jag tror att de fick mersmak av Nerja och områdena omkring! Vem vet, de kanska kommer igen....
Vi lider ju inte heller precis :-)
Vi åkte "snoddaståget" runt Frigiliana och som överallt annars här omkring finns det höga berg och stup! Peter var riktigt modig och ställde sig nära "branten"och tog kort. 
Selma och jag satt vackert kvar i tåget och väntade.
Nu blommar mängder av buskar, blommor och träd. Det här är ett av de "skojigaste", Tycker att blommorna ser ut som flaskborstar... Har ingen aning om vad de heter!
Peter och Olle fann varandra :-) Gillar att sola i alla lägen. Olles mage var kritvit när han kom till oss men nu, som ni ser, så har han fått lite färg på magen. Kan inte tävla med Peter men inte illa för en lite york...
Vi var inte bara ute och for utan på kvällarna spelade vi kort, bl.a sjuan, som är ett roligt varierande kortspel. Alla vann utom Peter, hmm, men sitter man och spar på trumfen på hand så kan det nog inte bli någon vinst ;-D
Olle tyckte att det var rätt trist att inte få vara med och "äta kort"....
Igår morse blev det ingen frukost på säng utan då var det dags att skjutsa våra gäster till Malaga för vidare färd till Göteborg. Ännu ett avsked...men vi stannade vid bilen och vinkade ett snabbt hejdå. Det gick helt okey. Vi ses ju snart igen då vi i maj ska till Kungälv och vara barnvakt till de här gullvipporna.
Roligt att få en påsk-hälsning på mailen av så här söta påsk-kärringar <3
På tal om besök, så fick vi ett annat besök på pation...
En riktigt stor skalbagge som låg på rygg och sprattlade. Mannen fick vara den räddade ängeln och hjälpa den. Där bättrade mannen på sin karma igen :-)
Vi har bestämt att åka hem den 4 maj, så nu är det 5 veckor kvar här. Det känns som väldigt kort tid men om man är på semester är det en rätt lång tid. Vi har alltså varit här i 6 månader nu...Vi hoppas att isen har gått tills vi kommer hem :-)
I morgon ska vi till veterinären igen och ge lille man en till rabiesspruta. De gör så här, i Sverige räcker det med en, men det gäller väl att följa reglerna. De kollar även att rabiessprutan har tagit, den kollen är borttagen där hemma. Å' som ni förstår då, så är det vanlig vardag här i morgon, de har ingen annandag-påsk utan då kör de på som vanligt igen.
Ha en fortsatt skön helg och kramis!
 

Glad Påsk!

Publicerad 2013-03-28 16:49:26 i Allmänt,

Nu är vårt sista besök, för den här vistelsen, här. Vi hämtade dom i Malaga, vid femtiden på lördags-eftermiddagen. Hela den dagen gick i gråvädrets tecken så det bjöds inte på någon sol direkt. Men däremot så bjöds det på jättegod mat på grannkrogen, som vi besökte på kvällen :-)
Vi har hunnit med en hel del i veckan som varit. Vädret har varit helt okey, inte helt molnfritt men varmt. Bra väder för att hitta på en olika saker.
Eftersom en bild säger mer än tusen ord så kommer det en kavalkad här...
Första morgonen och våra gäster letade reda på solen det första de gör, naturligtvis efter en kaffe med mackor på säng! Är det fem-stjärnigt så är det....;-)
Brunchen intogs också i solskenet och då bjöd våra gäster på sill och nubbe. Smakade alldeles utmärkt med direktimporterad sill och "fläder".
Mannen på Europabalkongen fick besök också den här gången :-)
Det blåste en del vilket det ofta gör nere vid havet.
Mycket fika blir det.....
En tur på Burriana stranden på kvällningen.
 
Annica bättrade på sin stensamling :-)
En av eftermiddagarna tog vi en tur till Nerjas droppstensgrottor. Helt fantastiskt! 
Tar ca 45 minuter att gå runt och insupa alla intryck. Det var verkligen maffigt där inne. Inne i grottorna finns det en uppbyggd konsertsal där det brukar vara evenemang ibland.
 Otroliga formationer som har bildats i underjorden.
Mörkt, mörkt och förbjudet att använda blixt :-)
Trodde att det skulle vara kallt i underjorden men det var rätt fuktigt och varmt.
En eftermiddag fick vi besök på vår altan ;-) Andreas med sin mamma Ulla kom och överraskade. Mycket trevligt! 
Kan upplysa om att Andreas är en mycket trevlig, social och snygg man i sina bästa år;-)
Igår blev det en rundtur i omgivningarna. En resa på ca 20 mil. Det var en fantastisk färd runt i olika miljöer. Vi startade på platt mark och där det var som högst var det nog ca 1200 m.ö.h. Ni kan ju bara gissa hur det gick uppåt, uppåt, uppåt och så ännu mera uppåt....
Första stoppet och en utsiktsbild över ett ödehus.
Å' så en fika förstås......
Olle sitter helst i knä när allt är ovant och lite skrämmande!
Vi stannade till vid ett kurhotell där det fanns varma källor. Om ni tittar förbi den lite fetlagde mannen i speedos så ser ni att mannen badade medan Peter och Annica doppade fötterna och jag passade vovvarna. Mannen sa att det var ungefär lika varmt och skönt som i badtunnan på Känna :-) Vattnet är så mineralrikt att man inte ska bada mera än några minuter åt gången.
Det fullständigt kryllar av mandelträd uppe i bergen. Det är tusentals och de flesta har blommat över men de som hade sina blommor kvar var så vackra. Kan tänka mig att det är helt fantastiskt när det blommar som mest! Det får bli en tur att titta på träden nästa år :-) Runt omkring i Nerja finns det massor med avocadoträd och inte så många olivträd. Men det är däruppe i bergen olivträden finns, ja det var mängder av dom. Enorma olivlundar!
Renaulten fick kämpa på bra i uppförsbackarna :-)
Det var enorma vidder och stora odlingar överallt.
Efter det att vi åkt uppåt en massa mil så hamnade vi på en platå som var ca 5-6 mil och med en helt annan natur. Då kändes det inte alls som att vi var så högt uppe, om man inte kollade termometern som berättade att det var betydligt kallare där än nere i Nerja. Men har man tagits sig upp så ska man ju ta sig ner också..... Å' det ska jag säga var ingen barnlek för höjdrädda Peter och mig ;-) Vi satt ju naturligtvis ut mot sidan där det var som brantats. Det var RAVINER som var ,vad vi tror, ca 5-600 meter djupa och som vi ÅKTE alldeles bredvid på slingrande vägar.... Fantastiskt vackert, om man vågade att titta ner ;-)
Här är vi vid en damm och det var otäckt nog tyckte både Peter och jag....
Men vi tog oss lyckligt ner och Peter och jag kunde andas ut och börja titta ut genom rutorna igen;-)
Dagens brunch intogs på en bar på Burriana. Det märks att det är påsk och att det är varmt och skönt. Massor med folk därnere och svårt att hitta parkering. Har det inte varit se'n i oktober. Påsken är en stor högtid i Spanien och det mesta är stängt fram till och med söndag nu. På lördag tar vi sista turen till flygplatsen den här gången, då åker våra gäster hem till kylan....
Det här kortet är en speciell hälsning till dig Jullan (hoppas tentan gick bra)  med pussar från Olle <3
En riktigt GLAD PÅSK till Er alla och kramis!
 
 

22 mars

Publicerad 2013-03-22 16:51:00 i Allmänt,

 
Fredag! Skojade lite med mannen idag och sa "vad skönt att det är fredag, då är vi lediga några dagar igen...."! Det är nästan oförskämt skönt att få vara ledig varje dag utan tidspress :-) Många kanske har svårigheter att "gå i pension" men till den kategorin hör inte vi.....Nästa vecka sällar sig min käre bror till de pensionerades skara, vill bara lyckönska dig älskade bror och ha en riktigt skön semester i USA! Förväntar mig noggranna rapporter under resan :-)
Har några flera kort från "ungarnas" vistelse här...
Man måste bara fotas på europabalkongen bredvid den här gubben. Vet egentligen inte vem han är, det står säkert någonstans men jag har inte kollat ;-). Kolla glassen i Sagas hand, den var god!
Saga bara måste bada fötterna, det hade ju storasyster Fanny gjort. Hon påstod att det var skönt, men där går våra åsikter isär :-) Det var skitkallt!
Vid en av middagarna hittade jag ett hjärta på en äppelbit från salladen <3. Lite gulligt tycker jag :-)
En lite utsiktsbild från vår altan upp över berget. Det är verkligen vackert här. Det ligger fortfarande lite snö kvar på bergen men inte så mycket. Det har varit väldigt varmt de sista dagarna.
Lille Olle gillar att ligga och tryna! Det är lite on-off på honom, verkligen en liten valp-syndrom. Vi tog första långa promenaden ner på stan idag och det var väl sådär tyckte han. Var lugnast att bli buren av matte, såååå mycket oljud av bilar, mopeder m.m. Den lille mannen har ju inte varit med på så mycket saker än.
Men en sak som han har lärt sig är att det är mums att slicka tallrikar och byttor efter matte och husses middagar. 
Tycker att den här bilden är rätt talande....;-)
I morgon ska vi leta reda på dammsugaren och göra ett ryck så att våra Göteborgsgäster tycker att det är rent och fint här när de kommer i morgon eftermiddag! Så då styr vi kosan mot Malaga igen. Ska bli så skoj med besök igen! 
Ha de', trevlig helg och kramis!
 

 

20 mars

Publicerad 2013-03-20 19:58:05 i Allmänt,

Jag kanske inte ska tjata om vädret, men vilket härligt sommarväder vi haft idag! Klockan är strax efter nitton nu och det är nitton grader varmt ute! Det gillas :-) Har hört på radio att det är inte något vidare vårväder därhemma. Nu får väl snön börja att smälta snart så det blir vår någon gång..... 
Vi skjutsade tjejerna till flygplatsen igår och det gick riktigt bra att lämna av dom den här gången, inga tårar alls...Jag kanske kan lära mig att säga hejdå jag också ;-)
På eftermiddagen igår hade vi ett riktigt åskväder över oss så Olle var lite konfunderad när det smällde som värst. Å' när det regnar här så är det som om himlen är öppen... Med i regnet kommer också roströd ökensand som lägger sig som ett lager på allting, så då är det bara att städa ute på våra altaner. 
Vi har bytt internet-leverantör så nu kan jag ladda upp bilder igen :-) Därför kommer det här några från veckan som varit!
Jag har tagit ett nytt jobb som strandvakt.....
Nej, här är orsaken till att jag satt nere vid vattnet.....
Lilla Saga tyckte att det var så skoj att gräva i den blöta sanden och doppa fötterna vid strandkanten. Jag har väldig  respekt för vågorna så därför satt jag nära....
Flera middagar intogs ute i kvällssolen! Det var inte helt fel :-)
Jo, det är sant....Jag har köpt ett täcke till Olle. Man tror väl inte att det behövs här men det är faktiskt kyligt på kvällarna och då fryser lille man på promenaden :-) Nu är det ju inte Spaniens längsta kvällspromenader som vi tar med honom, han är en liten fegis än, men bär man honom en bit så går han glatt efter Selma när vi ska hemöver! Även om han misslyckas inne ibland så kissar han alltid när vi tar ut honom. Tycker att han är riktigt duktig...Det har hänt en hel del på den korta tiden som vi haft honom. Betänk att han har suttit i en affär i flera månader :-( Han är en kärleksfull individ som älskar närkontakt. Andra hundar vill gärna hälsa på honom när vi är ute och går men se då blir Selma riktigt avundsjuk och säger ifrån....Annars bryr hon sig inte så mycket om honom. Han är väl okey bara han inte kommer för nära henne....Hon är rolig vår gamla dam <3!
Har kollat vädret inför vårt nästa besök, det ser riktigt lovande ut! Nu är det så att Peter har så lätt att bli brun så vi har bestämt att han ska sitta under ett parasoll eller bära burka under tiden vi är ute i solen ;-) Det blir väl bra Peter....? 
Ha de' och kramis på er!
 

Finbesök :-)

Publicerad 2013-03-18 20:49:55 i Allmänt,

Tänk hur fort en vecka kan gå... I mogon ska vi skjutsa "gullvipporna" till Malaga för vidare färd till Oslo, där Erica hämtar upp dom. Här kommer att bli väldigt tomt men jag förstår att det finns många därhemma som har saknat brudarna. 
Vi har haft det så mysigt och jag hoppas att Sagas första utlandsresa är ett minne för livet :-) Vi har ju även firat hennes sju-årsdag här.
Det blev fika på sängen (som hör till vanligheterna här) och presentöppning. Vi gjorde vårt bästa för att hitta presenter som passade lilla fröken och det gjorde vi som så genom att ta med henne till köpcentret där hon gick runt och kollade på en massa saker som föll henne i smaken. Se'n fick morfar gå ut med Saga och Jullan och jag gjorde vårt bästa för att köpa presenter. Det blev t.o.m Monster High-papper till paketen. Hade ingen aning vad det var innan Saga upplyste mig om det. 
Specialdukning inför middagen...Som vanligt så fick födelsedagsbarnet bestämma vad vi skulle äta och Saga beställde pannkakor så det fick det bli till "brunch".
Födelsedagskortet blev på spanska och som tur är finns Google translate ;-)
En middag på restaurang har det blivit. Vi har hittat ett ställe som är så otroligt billigt att äta på. Fyra personer äter för under tjugofem € och då ingår även dricka, d.v.s både vin, läsk och öl! Det kan man kalla prisvärt :-)
Saga fick välja en flamencoklänning och hon tog en orange. Tycker att hon är så fin i den! Hon köpte en liten pojkdocka också, så nu blir det flera små "kottar" i Ärjäng! 
Här står Saga och spanar efter delfiner! Jag såg nämligen så'na som sam förbi här en gång. Maffigt!!!
Vi har haft flera riktigt varma dagar den här veckan och här tycker Olle att det är riktigt skönt att ligga runt husses hals som en boa. Vad husse tycker är en annan sak....
Ett par dagar har vi varit nere på stranden så lilla fröken har fått plaska i det urkalla vattnet. Det var bara hon som tyckte att det var skönt :-)
Lille Olle har besökt veterinären idag igen, nu för chippning och rabiesspruta. Han tyckte väl att det var så där. Vi ska passa på att kastrera honom också innan vi åker hem, det är så mycket billigare här och så har vi ju fått en "favoritveterinär", Maria Dolores! Känns som vi besökt henne att "antal" gånger....
Det är många plan som flyger över här och det här ser väl verkligen ut som "fly me to the moon" :-)
I ett av planen kommer det nya gäster till oss, välkomna Annica och Peter! 
Ha de' och kramis!
 
 
 
 

Tjejbesök igen :-)

Publicerad 2013-03-14 21:26:00 i Allmänt,

Nu är det full fart i Nerja igen! Vi har två blondiner på besök :-) De röjer en viss uppmärksamhet när vi rör oss ute  på bygden.... Saga har införskaffat en fantastiskt fin orange flamencoklänning och i den bor hon hela tiden och då får hon många positiva kommentarer. Jullan har ingen så'n så jag vet inte varför de (killarna) tittar på henne ;-)
De landade vid tolvtiden på tisdags-kvällen så då var det bara för gamlingarna att hålla sig vakna och styra kosan mot Malaga. Eftersom vi inte behöver att vara orolig för halkan här så är det inga problem att vara ute och köra på nätterna. Allt gick bra och det är alltid så himla härligt att stå och invänta besöket på flygplatsen. 
Onsdagen bjöd på sol men det blåste nå't hemskt och då är det inte så speciellt varmt om man inte sitter i lä. Men det hade vi inte tid med utan då blev det en sväng ner på sta'n och en tur till playan så att Saga fick bada fötterna och springa undan vågorna, precis som Fanny gjorde. 
Idag har vi haft det desto härligare väder. På förmiddagen åkte vi till Friggiliana för där är det marknad på torsdagar. Mycket mindre än här i Nerja men det fanns fina saker ändå. Saga köpte ett armband, jag en jättefin målad fingerborg och så fick vi med oss lite frukt och godis hem.
Eftermiddagen har mest avnjutits på altanen. Jätteskönt i solen! Vi spelade även en "Sjua" och mannen vann :-)
Det här är utsikten från vår balkong. Det är så vackert upp mot bergen. Det ligger fortfarande snö kvar uppe på de högsta topparna.
Vår lille "bebbe" är en riktigt femetta! Han är så himla gosig och duktig. Sover hela nätterna (fråga inte var....) och har fattat det här med att gå ut och kissa redan. Han misslyckas nästan aldrig! Träffade en äldre gentleman en dag när jag var ute med hundarna. Han berättade om deras hund Smulan och hur de hade fått henne för tio år sedan då någon hade slängt ut henne på motorvägen:-(, och att det är ett vanligt sätt att göra sig av med hundar på...Man tror inte att det är sant men en gång när vi var på motorvägen kom en liten hund springande och jag sa just att var kom den ifrån, eftersom det var bara murar runt om vägen! Antagligen hade någon slängt ut den där eftersom då är det stor risk (chans :-( ) att den skulle bli överkörd...Fanns ju ingenstans för den stackaren att ta vägen och ingen kan ju stanna och ta upp den där! Det är rent ut sagt för j.....t!!!!!!
Det sitter en tjej och tigger utanför mataffären. Hon har suttit där varje gång som vi har handlat. Hon har en skylt där det står att hon har tre barn och att hon söker jobb. När hon söker jobb är svårt att förstå eftersom hon har ett heltidsjobb med att tigga. Ibland sitter det en kille med sin hund där också. Då brukar jag köpa lite hundmat och ge honom....och poängtera att det är till hunden ;-) Det finns en del som tigger på olika ställen men det är inte så vanligt ändå. 
Hörde av Erica att det var -21 grader i Årjäng i morse! Det är ju omänskligt... I mitten av mars, det ska ju vara en vårmånad, eller hur?
Ha de', klä på er varmt och kramis!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen är Olle här!

Publicerad 2013-03-10 13:24:28 i Allmänt,

Nu är han äntligen här, Olle (Persson) ;-) Som vi har väntat på honom...Trodde nog till slut att det inte skulle bli någon liten york den här svängen i Spanien. Igår så åkte vi till "hundaffären" och då tänkte vi säga att vi ville ha tillbaka pengarna eftersom det behövs ju en viss tid för att vaccinera vovven m.m m.m. Men det första vi ser när vi kommer dit är en liten (nåja, liten och liten) york som satt i en av glasburarna. När vi pratade med honom så krafsade han på glaset som om han sa "ta mig, ta mig..." Vi gick direkt in, och efter alla de här turerna så är jag "kändis" i den här affären, så när biträdet såg mig sa hon att de hade precis fått hem honom, d.v.s Olle, ifrån Teneriffa. Han är en halvbror till Bosse, de har samma pappa. Olle är drygt en månad äldre och alltså snart fem månader, det innebär en nästan fullvuxen och könsmogen york. Han väger ca 2,5 kilo (vi vägde honom i en kasse med väskvågen...) Eftersom vår hemresa närmar sig så tycker vi att det är bra att han är lite större och i stort sett färdig för resan hem till Sverige.
Han är såååå söt, lille man! Lite tunnhårig :-) och lite rädd eftersom jag tror att han aldrig bott i en familj utan har säkert bott i en affär hela sitt korta lilla liv. Han skulle kunna sitta i knä hela tiden och han trycker sig mot oss som om han säger "älska mig". Lite försiktig är han, första gången på gräsmattan så satte han sig bara och i en trappa hade han aldrig gått....Selma är som med Bosse, lite avvaktande men det kommer att gå över efter några dagar. Olle är ju i en storlek som det går att leka med. 
Nu är det bara några dagar innan tjejerna Julia och Saga kommer ner. Underbart att få besök här <3! Saga har aldrig flugit förut så jag undrar vem som är mest nervös, Saga eller modern Erica....? Saga fyller är den 17 mars och då har hon bestämt att hon ska ha badkalas :-) Vi får väl se hur det går med det...Hon har många förväntningar på den här resan! Fanny har berättat att morfar serverar frukost på sängen så det ska hon också ha. Så har hon berättat att hon kommer att vara SÅ brun när hon kommer hem :-) Lillfia <3. Hoppas vi kan bjuda på finväder då för det har verkligen varit si och så med det på slutet. Det brukar inte vara så den här tiden på året!
Arbetslösheten är stor i Spanien! Lite funderingar kring det....Det arbetas mycket ute på sta'n och vid det här stället kryllar det av gulklädda män som bevisligen har ett arbete. De var betydligt flera än tio stycken så här sysselsätter de många i alla fall. På vår gård här hemma så är det många hus som rustas. Ett hus har de helt rivit ut allt så det är bara ett skal kvar, medans i andra byts det ut kök och byggs det på takterasser. Det är många män som jobbar där i många dagar! Mannen brukar, på skoj, räkna ut vad det skulle kosta hemma i Sverige :-)
De har nog inte riktigt samma timpenning...
Nu skiner en varm sol så nu ska jag ta min lille knähund och gå ut och sätta oss på altanen.
Ha de' och kramis!

6 mars

Publicerad 2013-03-06 21:02:12 i Allmänt,

Har lyckats med prestationen att ladda upp några flera kort till bloggen så nu kommer en liten kavalkad igen ;-)
Vi tog en sväng i blåsten til Playazo när tjejerna var här och simsalabim, så var det en häst där :-) Nu är det så att Fanny stora intresse i livet är hästar (det arvet kommer inte från mormor) så självklart var det skoj att få se den här hästen där. Johanna är mer intresserad av fotboll men det kunde vi bara bjuda på på TV-skärmen. Inte illa det heller i och för sig :-)
Det finns många pinjeträd här i Spanien. Är lika tallar så de är nog släkt på något vis. Pinjeträden har längre barr men de sitter ihop två och två som på tallarna. En stor skillnad är att den här tiden så kryllar det av pinjelarver eller procesionslarver i och runt om träden. 
 
De är "skitäckliga" och otäcka. Man ska verkligen passa sig för dom då de kan vara riktigt farliga för hundar och människor. De avsöndrar ett sekret och får man det på sig ska man uppsöka veterinär eller läkare beroende på vad man är "för sort"...De kan sätta ihop sig och bli materlånga! Vi såg så'na när vi var ute med tjejerna och de larverna är verkligen inte trevliga. Tjejernas skrik avslöjade vad de tyckte...Här på gården besprutas träden och så sätter de en tratt runt trädstammen så att de inte kan krypa ner och ut på gräsmattan. Hoppas att de försvinner snart för det är visst bara en kortare tid som de finns.
Dagen innan Fanny och Johanna åkte hem så bjöd de morfar på en riktigt fin och god tårta. Eftersom jag inte kan stoppa i mig så'na godsaker så fick de smaska på den själva och se'n hade morfar fikabröd i flera dagar :-) Han fick lite hjälp av Selma också som gärna smakade en bit :-)
Nu har vi fått värme här på solkusten! Hoppas att det håller i sig. Även fast det regnade ordentligt på förmiddagen så har det varit så skönt idag. Blev en promenad på Burriana-stranden på eftermiddagen. Inte så mycket folk i farten men det är rätt skönt för då kan vi släppa Selma så att han får springa av sig lite. Det behövs inte så långa sträckor för den damen numera :-)
I morgon är det en födelsedag i "släkten" igen. Nu är det Pontus som fyller år! Stora Grattiskramar till dig goa "mågen" från oss i Nerja <3!
Har sett på "sociala medier" att det börjar bli vår i de lite södra delarna i Sverige! Härligt! Men hemma i Hälsingland är det väldigt mycket kvar än....
Ha de' och kramis!

5 mars

Publicerad 2013-03-05 20:24:59 i Allmänt,

Nu har vi haft några lugna dagar efter det att vårt kära besök har flugit hem till Svedala. Vi laddar inför nästa:-)
Vi bytte vårt bok-förråd igår. Jag undrar hur många böcker vi plöjt se'n vi kom hit....? Vi hyrde en film också, den om Ivar Kreuger, som vi tittade på igår kväll. Vi har fått lånat en dvd-spelare och en del filmer av en granne så nu kan vi se lite svenska filmer också :-) Idag har jag tittat på Söderkåkar. Det var tider det....;-)
Den här veckan har de "lovat" rätt mycket regn över Nerja. Meeeen det är mycket varmare, ca 18 grader, och det är så skönt. Idag på förmiddagen regnade det rätt ordentligt men så klarnade det upp och solen tittade fram och vips var det ljuvligt varmt på vår altan. Vi hann med att sitta ute ett tag i dag också;-)
Igår fyllde ett av våra små barn-barn fem år <3 Vi skypade med lille Anton och sjöng en stump men med vårt usla internet lät det nog inte så bra. Vi skyller på det i alla fall.... Men det var en nöjd liten femåring i och det var väl huvudsaken.

Har ju en del bilder på två goa värmlänningar som jag inte kunnat "publicera" än, men här kommer ett i alla fall!
Gullvippor <3!
Ett litet Lycka till, till Mai är också på sin plats!
Ha de' och kramis!

Tomt...

Publicerad 2013-03-02 22:19:25 i Allmänt,

Idag har gullvipporna åkt hem! Tänk så tomt och tyst det är efter dom! Inget kortspel med högljudda kommentarer eller yatzy-spel där ingen av tjejerna vann, vad jag kan minnas ;-) Sjuan vanns av olika personer varje kväll men det var visst en som vann två.....;-)
Vi har inte bjudit på det varmaste vädret men tjejerna gjorde sitt bästa i sina fina sommarkläder. Visst var det väl lite kallt ibland men vill man vara fin så får man lida pin! 
I torsdags tyckte vi att det var en bra dag att åka till köpcentret i Velez-Malaga. Vi blev lite förvånade när vi kom dit och det var tvärtomt! Alldeles stängt.... Vi har lite svårt att hålla reda på "röda dagarna" här. De verkar dyka upp lite hipp som happ :-) Senare fick vi i alla fall reda på att det var en speciell "cykeldag" här i Andalucia. Ja hej å' hå, men vi lär oss väl till nästa säsong. Vi gjorde om trippen dit på fredagen och då hade vi bättre lycka. Tjejerna kollade runt och handlade en del. Vi var även in på "hundaffären" och nu sa damen där att vi ska få en hundbebbe till veckan....Vi får väl se det men hoppet är det sista som överger en :-) Hon sa att det är en bror till Bosse, och det vore ju skoj.
En kväll när det stormade riktigt ordentligt var vi ner till Burrianastranden. Tjejerna tyckte det var skoj nere vid vattnet och sprang undan vågorna, som var flera meter höga och slog upp mot stranden. Jag klarade att titta en lite stund se'n ropade jag till dom att nu åker vi hem! Alldeles för mycket känslor och minnen som kom fram :-(
På tal om känslor så var det ett tårfyllt farväl på flygplatsen idag också. Från min sida alltså...Det är lika jobbigt varje gång! Men nu ska vi ladda inför nästa besök. Tur att de inte kommer nästa vecka eftersom det ser ut att bli dåligt väder då (inte så illa som det är hemöver just nu) men det blir varmare i alla fall och det är skönt. Runt om i naturen börjar det att blomma och grönska ännu mera. Det fullkomligt "kryllar" av mimosaträd som är översvallade av gula fina små "bollar". Rosbuskarna har stora knoppar som börjar att slå ut. Med andra ord det är jättevackert. Jag som gillar "så'nt" tycker att det är härligt att se hur det blir mer och mer "sommar" ;-)
Jag har många fina kort på tjejerna men som vanligt så är det kör i vägg när jag försöker att ladda upp dom på bloggen...Men skam den som ger sig!
Ha de' och kramis!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela