stinaispanien.blogg.se

Mitt första år som "friherrinna"!

28 april

Publicerad 2013-04-28 16:13:46 i Allmänt,

Söndag och det är den sista söndagen för oss den här svängen. Nu är det lite av att räkna ner dagarna. Vi har en del att handla (gissa vad?) och att fixa med innan vi åker hem. Vi ska också göra oss oskyldiga i förhållande till vår hyresvärd och så vill hon ha lite € så att hon är säker på att vi kommer till hösten också. Vi får ha ett stort överskåp i, ett av sovrummen, där vi får husera de grejor som vi inte behöver ha med oss hem. Det är bra eftersom vi har inhandlat ett del för att komplettera det inte fullt utrustade köket med bl.a. Vi har ju köpt två bäddmadrasser också (det är inte spansk standard....) som ska få plats där. Känns betydligt trevligare att ha egna madrasser och vet ni hur ofräscht och oskönt det är att ligga direkt på de tjocka madrasserna. Å' om de blir smutsiga måste de ju byta ut hela madrassen i stället för en bäddmadrass.....Känns ologiskt :-)
I många av husen pågår det rustning på hög nivå. I huset rakt fram på bilden har de byggt på en takterass. Många hus har inte direkt sol på sina altaner och då passar det bra att komma upp lite högre och få en fin takterass. Det kryllar av svenskar på området men många har redan åkt hem. Det märks bl.a på vårt internet :-)
I veckan fick Olle sig ett bad i diskhon :-) Lite suddigt kort men han sitter ju inte still långa stunder när det är bad på gång!
En vanlig position på vår dam Selma. Hon gör inte så många knop även om hon leker med Olle ibland, när det passar henne :-) Det är på hennes villkor, men är man drygt tio år så är det helt okey!
Tryn-Olle tar alla chanser att gosa, här på mannens mage <3
Har ni sett vilket hav av krasse :-) Vi har två blomlådor på altanen där jag har satt lite nya blommor och fyllt på med ny jord och vet ni, där växer det också krasse nu. Jag hoppas de hinner att blomma innan vi åker härifrån. 
I oktober, när vi bodde nere på sta'n, så träffade vi på en mycket trevlig tjej från Gävle. Hon heter Frida och är från Gävle men bor här nere. Hennes söta lilla hund heter Popi. Vi brukar träffa på henne ibland och det gjorde vi igår så jag passade på att ta en kort på dom.
Om ni tittar riktigt noga på den här bilden så ser ni en groda, en riktigt stor groda, som är en vanlig syn på våra kvällspromenader. Olle tycker dom är "skitspännande"! Det tycker inte matte :-)
Idag har vi inget vidare väder, det var sol på förmiddagen men nu är det molnigt och de har "lovat" regn några dagar. Vi får väl se hur det blir med det, inte alltid att det stämmer. 
Vi har fått ännu en "uppdatering" av Mai och Svante och nu är det snörent hos oss därhemma. Isen börjar att ge sig så det är landlöst. Härligt och jag får ännu mera hemlängtan när jag ser det :-)
Jobba på med våren därhemma och hoppas ni får varma sköna dagar i veckan och trevlig "sista april":-)
Ha de' och kramis!
 

25 april

Publicerad 2013-04-25 11:28:25 i Allmänt,

Dagarna rullar på och nu känns det mest som vi planerar för hemfärden. Mannen har bokat hotellen som vi hoppas att hinna till på vår etapper norrut. Enligt våran resplan så ska vi komma till Göteborg tisdagen den 7 maj. Då hinner vi umgås lite med Sara och Magnus innan de drar på sin resa.
Det ska ju shoppas lite till barn-barnen också och till alla tjejerna är det klart men till grabbarna är det mycket svårare......Får inte vara för stora "saker" eftersom Renaulten har ett begränsat utrymme och vi hade "lite" prylar med oss ner som också ska med hem. Eftersom familjen har utökats ska det vara plats för en bur också. Se'n ska vi väl ha "några" flaskor med olika innehåll med hem inför sommaren på altanen ;-) Om inte mannen redan var gråhårig så skulle han bli det nu eftersom det är han som står för inpackandet i bilen, jag är fullständigt värdelös på det..... 
Vädret har varit lite till och från på sista tiden. Sol och moln om vartannat. Det kom någon regnskur en natt, det vet jag eftersom jag hade ett av mina "hostanfall" just då.  När solen lyser så är det nästan omöjligt att sitta i direkt solljus någon längre stund för det känns att den är verkligen "vass". Vet inte om det här vädret är perfekt för växtligheten just i år men det växer så det knakar och jag hittar nya träd/blommor att förundras över mest varje dag.
Vackra va?
Ännu en rosplantering :-)
Fotade ett träd inne på en gård med dom här roliga frukterna :-) Någon som vet vad det är?
Skulle gärna ha en så'n här på gården där hemma :-)
Hittade en bild på FB som jag vill visa, det ger en något att tänka på om man har hund:
Här nere finns det solskydd på nästan varje parkering men det gäller att tänka sig för ändå!
De här två gillar att tryna på solstolen :-) De gillar varandra mer och mer <3 Olle har förstått att Selma är en gammal dam och att det är hon som bestämmer när hon vill leka. De t.o.m pussas numera. Skönt att se!
Ha de' och kramis!
 
 
 
 

21 april

Publicerad 2013-04-21 19:34:51 i Allmänt,

Idag fick vi en bild från Känna :-)
Det mesta av snön har smält, på en vecka, och det känns som ett under! Nu måste jag erkänna att jag längtar hem till vitsipporna, gullvivorna och liljekonvaljerna :-) Nu har Nerja gjort sitt för den här gången och så kommer vi hit när nästa vargavinter  kommer till Sverige ;-) Jag tror inte att det finns något som slår den svenska sommaren, om den nu är så underbar som den kan vara....
Det här är namnet på gatan som vi bor på här i Nerja. Det betyder steglits och det är en liten fågel :-) Jag hade inte en aning om det innan mannen upplyste mig om att det är en fågel. Har aldrig hört det förut. Jag var nog sjuk den dagen i skolan.....
Det finns så fina änglatrumpeter här. Dom fullständigt dignar av blommor.
Vi bor ju nästan granne med marknadsplatsen och går ofta förbi den när vi rastar hundarna.
På söndagar är det loppis och efter det så ser det ut så här...
Människorna lämnar hur mycket skräp som helst efter sig, varje söndag, och så kommer "kommunen" och städar upp, varje måndag! 
I morgon ska vi på en sista koll med Olle. Allt ser bara bra ut men han har två stygn där extraklorna satt så de ska väl tas bort, antar jag. 
Vi har haft ett "lock" av dimma som har legat över solkusten några dagar så solen har inte tittat fram förrän på eftermiddagarna. Men det är varmt ändå. När vi tar kvällspromenaden med hundarna är det alldeles ljummet ute. Riktigt skönt! 
Ha nu en riktigt skön vårvecka därhemma och kramis!
 
 

18 april

Publicerad 2013-04-18 10:42:48 i Allmänt,

Torsdag och snart är det helg igen :-) Veckorna rusade på när vi jobbade men det vete sjutton om inte veckorna "går fortare" när vi är lediga, åtminstone känslan av det i alla fall. Modern Ulla brukar säga ibland att det är svårt att hålla koll på vilken veckodag det är, och jag kan förstå henne :-) På tal om modern så fyllde hon 86 modiga år häromdagen. Jag får väl hoppas att jag ärvt lite gener av henne för då borde jag ha många år som friherrinna kvar ;-)
Återbesöket hos veterinären gick bra, åtminstone ur min synvinkel. Vet inte om Olle håller med mig, han är inte speciellt förtjust att gå in där...Ett av såren efter kloborttagningen hade inte läkt som det skulle så vi ska tillbaka dit idag och kolla det. Olle kämpar på med sin tratt även fast det kliar och han inte kan komma åt att klia. Då är det bra att stoppa åt honom ett tuggben och så är han nöjd ett tag. 
Både Olle och Selma gillar att sitta på sängen och ha "full koll" på vad som händer på gården. Det är massor av hundar som de måste ha koll på :-)
Jag tog en liten tur runt vårt område och fotade alla vackra rosor.
De är så otroligt vackra och en del doftar underbart. 
Det är massor med rosbuskar och de flesta är så stora och kraftiga.
Vill bara berätta om mitt besök hos frissan i måndags. Alltid lika trevligt och jag är så nöjd med "frillan" som jag fick. Ingen större skillnad från förut men känslan av att vara nyklippt är härlig. Å' vet ni, här hos frissan blir man bjuden på te, kaffe eller ett glas vitt....Det ni!
Jag kämpar på med min förkylning och det går lite upp och ner. Hostan tar på krafterna så jag gör inte så många knop om dagarna. Jag hoppas att jag blir helt kurant snart!
Men nu ni har jag hört att snön smälter därhemma :-) Låter kanonbra det!
Ha de' och kramis!
 
 

 

15 april

Publicerad 2013-04-15 09:57:54 i Allmänt,

Måndag igen :-) och vi har inte fullt tre veckor kvar här i Nerja. Vi börjar mentalt ställa in oss på att åka hemöver och det känns bra, bara den där j...a snön försvinner! Vi fick uppskattade bilder från Känna igår, från våra "stugvaktare" Mai och Svante.
Å' som ni ser så nu behövs det värme dygnet runt innan vi kan ta oss in till stugan!
Börjar att längta efter alla där hemma, att få krama om dom ordentligt! Mannen har börjat att planera vår resväg hem, och det blir en annan rutt än den vi åkte ner för då åkte vi till Torrevieja först för att hälsa på moster och morbror. De gjorde "missen" att åka hem igen och tillbringa vintern i Sverige, eller hur Inger och Göran ;-)?
I fredags var det alltså dagen "ta-bort-kulorna" för Olle och inte för mannen, käre bror :-) Det var lite nervöst att åka och lämna honom. Veterinären tog även bort två "huggtänder" som inte hade släppt. Är visst rätt vanligt att inte alla mjölktänder lossnar på småhundar. Inte nog med det, han hade även två extraklor på baktassarna (mycket av det goda på en liten Olle...) som Maria Dolores tog bort. Vi fick hämta en trött liten york på kvällen men allt hade gått bara bra. 
Han var lite ynklig första dagen men sedan har hann piggat på sig ordentligt. Skulle försöka hålla honom lite lugn, utan att hoppa o.s.v. Men försök att hålla en lite "duracell-kanin" lugn....Det är en omöjlighet! Men han accepterar tratten helt och lever som vanlig igen...
Vilket bl.a innebär att ligga och tryna i solen! Vi har fått en riktig soldyrkare, men är man från Teneriffa så är man!
Vi upptäcker fortfarande nya saker när vi handlar mat. På en stor mataffär vid namn Eroski (i Velez-Malaga) har vi hittat "Naturkött" och majskyckling, sådan mat som jag köper hemma. Det blir bättre och bättre.....
Fiskdisken bjuder på massor av olika sorter, bl.a de här godingarna.  Billiga också, drygt 30 kronor för tre....
Idag är det stressigt för pensionisterna...Lite mera än bara att posta ett brev Magnus ;-) Mannen ska först till tandläkaren (hua), jag ska till frissan (det behövs), vi ska till bibblan och lämna tillbaka böcker (sista dagen som de har öppet inför sommaren) och senare i kväll ska Olle på återbesök....Ni förstår att det är mycket nu :-D
Vädergudarna fortsätter att vara på gott humör och bjuda oss på underbara dagar. Jag har inte kunnat njuta så mycket av det eftersom min förkylning är av den envisare sorten och vägrar att ge med sig :-(. Som vanligt alltså..
Hoppas nu att våren "drabbar" er och att ALL snö försvinner snart!
Ha de' och kramis!

10 april

Publicerad 2013-04-10 14:12:00 i Allmänt,

Sommaren är här!!! Vi har fått en riktigt högsommarvärme på solkusten :-) Vad sägs om 26 grader varmt klockan 18 igår kväll? Solen står så högt så det går bara att sitta i direkt solljus i en liten stund. Nu har jag inte njutit såååå mycket av det de sista dagarna eftersom jag dragit på mig en riktig förkylning :-( Jag hostar i vanliga fall men nu är det etter värre.... Har hört av flera stycken som berättat att det är väldigt vanligt att bli förkyld den här tiden här nere, hmmm! Nåja, jag kurerar mig med gott ingefärste med citron och honung i. Sedan hittade vi en ECO-affär igår nere på sta'n (efter 6,5 månader) och där köpte jag några dunderdroppar som känns bra. Att jag inte hittat den affären förut, där fanns alla möjliga varor som jag brukar att köpa hemma. Men nu vet jag att den finns när vi kommer ner till hösten. Vi har börjat att köpa våra grönsaker på marknaden där det finns ett stånd med ekologiska goda, smakrika grönsaker.
Alla det här köpte vi för drygt hundra kronor (inte fatet, det kostade ca 40 kronor och är till för mina vackra stenar) och jag lovar att allt verkligen smakar (inte stenarna) som det ska. Tomaterna är urgoda och jordgubbarna, mums! Inte bara jag och mannen som älskar jordgubbar...För första gången har vi en liten hund som gillar grönsaker och fram för allt jordgubbar :-)
Jag vet att jag tjatar om växtligheten här nere men jag måsta visa några fler bilder på det...
Amaryllisen i sin fulla prakt! Tänk att en blomma kan göra mig så glad :-)
Hibiskusen finns i alla möjliga färger.
Ginsten är också vacker. 
 
Det här trädet växer på en granntomt och jag smyfotograferade det på en av våra hundpromenader....
Det är inte bara växter vi upptäcker på våra promenader :-) På den sena kvällspromenaderna kryllar det av grodor, eller kanske det heter paddor. De är skitstora (mycket värre än den du fick inkastad på dig Erica) och rätt äckliga. De bara dyker upp och det brukar vara Olle som upptäcker dom, de syns ju inte så väl i mörkret. Ibland tänder jag ficklampan på min telefon för att slippa trampa på dom....Tänk vad hemskt att göra det :-(
Några djur som är betydligt trevligare är alla fåglar som finns här. Det är en ständig fågelsång här utanför men den allra vackraste står koltrasten för. Den kan sjunga för oss hur länge som helst. 
Annica och Peter har skickat en del av deras foton tagna här (måste vara många, Annica?) och jag vill gärna visa några av dom :-)
En vanlig syn när herrarna njöt av solen.
God tapaslunch i Frigiliana.
Mannen badar i en "hälsopool".
Det här kallas av "Lapporten" av många svenskar. Här åkte vi igenom på vår färd upp, upp, upp i bergen!
Två stycken lika höjdrädda :-)
Vilken tur att det inte brukar vara halt här...Kan ni tänka er att ta sig upp hit varje gång man ska hem :-) De har långt till närmsta granne! 
Ett litet collage på unge herrn. Han håller på att få mycket mera ljust hår, som yorken ska ha, så det ser lite roligt ut med den svarta lilla tofsen i pannan....Men allt klär en skönhet :-) 
I dag fyller min allra bästa och "äldsta" (vi har känt varandra sedan Hantverkargatan i Gävle) år och jag vill skicka den allra största kramen till dig Ulla <3 och jag är så glad att vi "har varandra" efter alla år!
Nu verkar det som det ska komma varmare väder till Sverige också! Det håller vi tummarna för!
Ha de' och kramis!

7 april

Publicerad 2013-04-07 12:13:33 i Allmänt,

Lugna dagar på solkusten! Nu gör Nerja sig namnet som Costa del sol, rättvisa också. Vi har fått riktig högsommarvärme med en strålande sol. Vi pratade med en engelsk granne igår som sa att det har varit den kallaste och regnigaste våren på minst 15 år! Känner vi igen det eller....Precis dom orden hörde vi i USA också :-) Men vi tycker ju att det varit helt okey eftersom vi har inte samma referenser precis ;-) Det goda med regnet är väl att det växer så att det knakar. Träd som doftar (antagligen släkt med jasmin), blommor i överflöd, buskar som är översållade med blommor och inte att förglömma alla otroligt kraftiga rosburkar som har de mest fantastiskt blommor i alla möjliga färger.
Avocadoträden blommar för fullt, de har lite oanseliga gröna blommor som sitter i klasar.
På vår altan finns en pelargonliknande buske som också har börjat blomma.
En "knoppklase" som har små rosa blommor.
Som när de slår ut är så här fina :-)
 
Under buskarna letar sig en amaryllis upp....Jag älskar verkligen växtligheten här, underbart med bl.a alla olika träd som vi har som krukväxter hemma i Svedala.
Skulle vilja ta hem en hel del av de här men det går väl inte för sig :-) Har hittat penningträd som jag ska nypa några skott på i alla fall.....
T.o.m ett suddigt ax kan vara fint, eller hur?
Måste väl rappportera lite om våra hundar också annars är det väl inte lik min blogg ;-)
Selma har nog insett att lille Olle har kommit för att stanna så hon har accepterat honom mer och mer. Hon är lite högljudd när hon ska leka med honom bara och då vet han inte hur han ska bete sig. Lägger sig på rygg och visar hur undergiven han är. Olle blir tuffare för varje dag som går. Han är en så otroligt glad hund och älskar verkligen människor, oss här hemma och dom som han möter när vi är ute på promenad. Han kan nästan krypa ur skinnet när han ska hälsa på både människor och andra hundar. Han ger oss många skratt och det är underbart att ha en liten valp i huset! 
Har förstått att det är riktigt aprilväder därhemma ....Men bara att hoppas att den nya snön tar med sig den som ligger se'n förut. Vill snart se ett kort från Känna när det är snöfritt ;-)
Ha de' och kramis!
 
 

2 april

Publicerad 2013-04-02 21:43:00 i Allmänt,

Det gick bra för Olle hos veterinären igår :-) Men så liten han är så vet han vad som är på G när vi går in genom veterinärstationens dörrar. Då klänger han på min axel och blir alldeles stel. Jag förstår honom, vem giillar att ta spruta? Nu finns det inget alternativ eftersom det krävs en hel del vaccinationer innan man som hund får åka runt i Europa. Vi har beställt tid för kastrering också....Så den 16 april är det kört på den fronten för honom ;-) Lika bra att få det gjort innan han börjar att få en massa känslor :-) Numera lyfter han på benet vid kissning, som en riktigt stor hund, att han se'n tippar över ibland är ju inget jag behöver berätta...
Det är trångt på solmadrassen när "alla" ska få plats :-) Selma är nyfriserad idag igen, hennes päls (och mitt hår) växer som ogräs här nere.
 
Här är Olle nybadad och han börjar att mer och mer se ut som en liten york. Nåja liten och liten, han är ju inte minimodellen precis, väger nog ca 3 kilo och är rätt högbent. Han är en riktig "flockhund" och går inte gärna på promenad om inte alla är med. Vill han inte gå sätter han sig helt enkelt och rör inte en fena, nåja, inte ett ben då :-) Tur att han är liten då, så det är bara att ta honom under armen och gå en bit och så släppa ner honom när vi ska gå hem, då får han eld i rumpan och hittar faktiskt hem bland alla dessa hus!
På våra hundpromenader runt i området så finns det många blommor att beundra. Krassen växer vilt och breder ut sig så vackert. Det får mig att tänka på min mormor som alltid hade krasse på Känna. Jag försöker att föra den traditionen vidare men inte har jag de här mängderna som finns här.
Var och varannan trädgård har citronträd som är fulla med citroner. På det här trädet finns det blommor, gröna och mogna citroner, samtidigt! Gissar att de kan skörda citroner året runt.
Just nu sitter mannen (jo kusin Barbro, det är Bertil, jag har inte bytt ut honom här och jag har inga planer på det heller ;-)) och tittar på Zlatan som spelar mot Barcelona. Slänger väl någon blick på matchen jag också men intresset är inte så stort. 
 
  
Frukost på sängen är gott, tycker Olle. Han har fått smak på "vanlig" mat och får han inte det så äter han hellre Selmas bantarmat och Selma äter hellre Olles tonårsmat....
Enligt YR skulle vi ha skitväder den här veckan men jag tror de har gissat fel den här gången, för vi har soligt och varmt, med inslag av moln. Blåsigt och någon regnskur på natten. Helt okey alltså. Vi klagar inte!
Ha de' och kramis!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela